Studiu: Veninul de viperă ar putea fi un remediu împotriva coronavirusului
Publicat pe 01.09.2021 la 21:31 Actualizat pe 01.09.2021 la 21:31
Un nou studiu realizat de cercetătorii brazilieni scoate la iveală faptul noul coronavirus, cu care ne luptăm de mai bine de un an, ar putea fi combătut de veninul de viperă. Iată ce spun specialiștii.
- Studiu nou pentru combaterea coronavirusului.
- Brazilienii cred că veninul de viperă tratează infecția cu COVID-19.
Brazilienii spun că au făcut un prim pas în găsirea unui posibil tratament care să combată definitiv infecția cu virusul din China.
Veninul viperei jararacussu ar putea fi un remediu împotriva COVID-19
Cercetătorii au descoperit, în urma unui studiu, o moleculă din veninul de viperă care a absorbit cu totul reproducerea virusului chinez în celule maimuțelor. Această moleculă găsită în veninul viperei jararacussu a inhibat capacitatea virusului de a se înmulți în celulele maimuțelor cu până la 75%
De asemenea, oamenii de știință brazilieni spun că molecula salvatoare este o pertidă sau mai bine zis un lanț de aminoacizi care se conectează și omoară o enzimă de reproducere a coronavirusului. Așadar, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Sao Paulo declară că dacă totul va decurge conform palnului, căci vor monitoriza cu atenție eficiența molecului în celule virusate ale maimuțelor, își doresc să testeze în viitorul apropiat substanța și pe celule umane.
Însă, deși au făcut, spun ei, o descoperire care ar putea ajuta omenirea, pentru că au dat numele viperei care conține veninul din care se extrage această moleculă, brazilienii trag un semanl de alarmă și spun că nu trebuie să iasă lumea la vânătoare de jararacussu. Motivul ar fi că nu veninul în sine este salvator, ci molecula pe care ei reușesc în laborator să o extragă din acesta.
Jararacussu este unul dintre cei mai mari șerpi din Brazilia. Această specie de viepere măsoară până la 2 metri lungime și trăiește în Pădurea Atlantică, Paraguay, Argentina și Bolivia.
Citește și: Studiu: Cea mai gravă formă de cancer la sân, combătută de veninul albinelor europene