Submarinul rus Belgorod, localizat în Marea Barents. Noi imagini cu nava încărcată cu torpila Poseidon
Publicat pe 06.10.2022 la 11:38 Actualizat pe 06.10.2022 la 11:38
Submarinul nuclear rus Belgorod a fost localizat în zona Arctică, mai exact în Marea Barents din nordul Rusiei, la mică distanță de baza lui. Au apărut noi imagini din satelit cu nava încărcată cu torpila Poseidon.
- A fost localizat submarinul nuclear rus Belgorod
- Nava se află în Marea Barents
- Noi imagini din satelit cu nava care are torpila Poseidon
În urmă cu câteva zile, submarinul nuclear Belgorod, care transportă una dintre cele mai periculoase arme ale Kremlinului, torpila Poseidon, a fost dat dispărut, ceea ce a stârnit imediat îngrijorarea pe fondul unor informații că Vladimir Putin ar fi plănuit să facă un test nuclear în Marea Neagră. Potrivit navalnews.com, în prezent, nava a fost suprinsă cum ieșea la suprafață în Marea Barents din nordul Rusiei.
Submarinul nuclear rus Belgorod, localizat în Marea Barents
Organizația Tratatului Atlanticului de Nord a atenționat statele sale membre asupra mobilizării submarinului nuclear rus „K-329 Belgorod”, care transportă cea mai periculoasă armă a Kremlinului, torpila Poseidon.
Submarinul nuclear a fost lansat în apă în luna iulie a acestui an, iar acum se află scufundat în apele arctice, asta după posibila sa contribuție în sabotarea gazoductelor Nord Stream. NATO este îngrijorată că misiunea navei este de a testa torpila Poseidon, proiectil care are o rază de acțiune de până la 10.000 de kilometri, ca ulterior să explodeze în apropierea coastei pentru a provoca un tsunami radioactiv.
Torpila Poseidon garantează supremația Rusiei
În anul 2018, Rusia a prezentat torpila Poseidon cafiind o modalitate de a garanta supremația militară a țării. Submarinul nuclear rus Belgorod are o lungime de 184 metri, 15 metri lățime și se poate deplasa cu circa 60 km/h sub apă.
După 4 ani, în luna iulie a acestui an, nava a fost predată oficial marinei ruse în portul Severodvinsk din Rusia. În acel moment, constructorul portului a precizat că nava este „un vas de cercetare”.
Citește și: Ce ar însemna pentru România un test nuclear în Marea Neagră