Tragedie într-un spital din Bolivia! Un bebeluş a ars în incubatorul cu becuri prea puternice

+3 click pentru
galerie

incubator © hepta

Un copil nou-născut prematur a ars în incubatorul spitalului Nuestra Senora del Rosario din Warnes, Bolivia. Incubatorul era unul improvizat la care s-au folosit becuri mult prea puternice. Medicii sunt investigaţi pentru neglijenţă.

Mama copilului are 15 ani şi a născut după doar 32 de săptămâni de sarcină.

Potrivit publicaţiei The Sun, în spital nu existau incubatoare disponibile şi se presupune că personalul ar fi improvizat unul. Mătuşa copilului, Scarlett Pasabare, consideră că au fost folosite lumini mult prea puternice. Arsurile celui mic i-au provocat moartea.

„În condiţiile în care copilul era născut prematur ni s-a spus că este nevoie de un incubator dar spitalul nu avea niciunul disponibil. Nici în alte centre medicale nu existau locuri libere. Am văzut braţul ars al copilului şi i-am auzit strigătele de durere. Ni s-a spus că luminile din incubatorul improvizat l-au ars.” a spus tânăra mamă.

Când medicii au observat leziunile, au încercat să transfere nou-născutul într-un alt spital, dar totul era ocupat. Ei au reuşit să trimită copilul la un alt centru medical, dar a încetat din viaţă.

Cazul a uluit comunitatea locală și a subliniat condițiile stricte în multe dintre centrele de sănătate din Bolivia după ce președintele, Evo Morales, a introdus un nou model universal de asistență medicală.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.S.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest