UEFA a amânat EURO 2020 cu un an. Care sunt noile date ale turneului

UEFA a amânat Euro 2020 cu un an. Care sunt noile date ale turneului © Hepta

Campionatul European de Fotbal din 2020 a fost amânat cu un an, a decis UEFA, în urma unei videoconferințe extraordinare care a avut loc marți. UEFA 2020 era programat să aibă loc în această vară, cu meciuri jucate chiar în România.

În contextul pandemiei de coronavirus, UEFA a decis să reprogrameze turneul, care va urma să aibă loc în vara anului viitor, respectiv în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021, scrie gsp.ro.

Guvernul român aprobă decizia

Decizia luată de UEFA nu l-a luat deloc prin surprindere pe ministrul Tineretului și Sportului. La Digi24, Ionuț Stroe a spus că, în opinia lui, UEFA a luat cea mai bună hotărâre, având în vedere actualul context internațional.

„E o decizie foarte bună, cea mai buna decizie care se putea lua în acest moment, trebuia asigurată siguranţa populaţiei. Ştiam care sunt scenariile UEFA, e mult mai bine, mai ales că era o competiţie desfăşurată în mai multe oraşe din Europa”, a declarat Stroe.

Nu e deloc de mirare că autoritățile se bucură. Bucureștiul este unul dintre orașele unde trebuiau să se joace meciuri. Amânarea cu un an a Campionatului European ne oferă, astfel, un răgaz pentru a finisa construicțiile și resursele pe care trebuie să le oferim.

„Investiţiile vor continua, faptul că Euro se amână nu înseamnă că se vor sista lucrările, cu siguranţă ne vom încadra cu toate stadioanele în termen”, a mai precizat ministrul Tineretului și Sportului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro