Coronavirus în România. Cum se tratează COVID-19

Coronavirus în România. Cum se tratează COVID-19 © Hepta

Problema cea mai mare pe care o prezintă pandemia de coronavirus este faptul că nu există un vaccin sau un leac standardizat pentru această boală. Însă, există un tratament la care recurg doctorii din lumea întreagă, pentru a-i pune pe pacienți pe picioare. Detaliile sunt oferite chiar pe site-urile de specialitate.

Pentru COVID-19, noul coronavirus care face ravagii în lumea întreagă, există numai tratamente în funcție de simptome. Mai simplificat, oamenii care prezintă febră sunt tratați cu medicamente pentru febră, cei care prezintă tuse și dificultăți de respirație primesc medicamentația specifică, etc.

Ce spun doctorii

Pe site-ul Centrului Medical de Diagnostic și Tratament „Dr. Victor Babeș” se vorbește despre tratamentele administrate celor depistați cu COVID-19. Majoritatea persoanelor nu prezintă deloc simptome, așa că nu au nevoie de tratament. Cei care prezintă o formă mai „lejeră” a bolii scapă cu brio datorită îngrijirilor primite în faza incipientă. De cealaltă parte, oamenii cu boli grave trebuie spitalizați.

„Posibile vaccinuri şi unele tratamente medicamentoase specifice sunt în curs de investigare. Acestea sunt testate prin studii clinice. OMS coordonează eforturile de dezvoltare a vaccinurilor şi a medicamentelor pentru prevenirea şi tratarea COVID-19”, se precizează pe site-ul instituției.

Medicii avertizează, însă: nu folosiți antivirale sau antibiotice fără a primi un diagnostic. Dacă bănuiți că ați putea fi îmbolnăviți, NU mergeți la spital. Sunați la medicul de familie sau la 112, apoi tratamentul va fi hotărât în funcție de simptome.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro