Un bărbat a murit după ce s-a tratat cu substanța promovată de Trump împotriva coronavirusului, în ciuda avertismentelor specialiștilor

Un bărbat a murit după ce s-a tratat cu substanța promovată de Trump împotriva coronavirusului, în ciuda avertismentelor specialiștilor © arhivă

Un bărbat și-a pierdut viața și o femeie se află în stare critică, după ce au încercat să se trateze de coronavirus cu clorochină, substanța promovată de Donald Trump drept un „medicament miraculos”, în ciuda avertismentelor specialiștilor din domeniu.

În Arizona, oficialii direcţiei de sănătate au anunţat că un bărbat şi o femeie au înghiţit fosfat de clorochină, cu doar 30 de minute înainte de a ajunge la spital. Această substanţă este folosită pentru curăţarea acvariilor. 

Daniel Brooks, directorul Centrului de informare Antidrog, a declarat că „date fiind incertitudinile care planează în jurul COVID-19, înţelegem că oamenii înceacă să găsească noi metode pentru a preveni sau trata virusul, dar auto-medicaţia nu e cea mai bună soluţie.

Ultimul lucru pe care ni-l dorim este ca spitalele de urgenţă să fie invadate de persoane care cred că au găsit un leac miraculos”.

Până în acest moment, nu s-a dovedit că hidroxiclorochina și clorochina, prescrise de medici împotriva malariei, ar fi eficiente în tratarea infectării cu virusul Covid-19. 

Preşedintele Donald Trump a susținut, totuși, că cele două substanțe combinate ar putea fi soluția pentru coronavirus.

"Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a reuşit să mute munţii din loc. Mulţumesc! Să le punem în uz imediat. Oamenii mor, să ne mişcăm repede. Dumnezeu să vă binecunvânteze!”, scria Trump pe Twitter, zilele trecute.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro