Un nou cutremur a avut loc în Turcia, în această seară. Ce magnitudine a avut seismul
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 07.02.2023 la 23:50
Actualizat pe 07.02.2023 la 23:50
În acestă seară, un nou cutremur a avut loc în Turcia. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului din țara noastră, seismul s-a produs în centrul Turciei, la ora 20:10, ora locală a României. Ce magnitudine a avut.
- În acestă seară, un nou cutremur a avut loc în Turcia
- Ce magnitudine a avut seismul
Un nou cutremur a avut loc în Turcia în această seară, la ora 20:10, ora locală a României. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs în centrul Turciei.
Ce magnitudine a avut cutremurul din acestă seară înregistrat în Turcia
La ora 20:10, ora locală a României, un nou cutremur a avut loc în Turcia. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului din țara noastră, seismul s-a produs în centrul Turciei, iar magnitudinea a fost de 4.9, la o adâncime de 10 km.
Potrivit presei internaționale, bilanțul deceselor provocate de cutremurele devastatoare care au avut loc luni, a trecut de 7.200 de persoane în Turcia și Siria. Noul bilanț, făcut public în urmă cu doar câteva ore, a fost realizat după ce ministrul turc al Sănătății a anunțat că 5.434 de persoane au fost ucise numai în Turcia. Și în aceste momente, operațiunile de căutare și salvare sunt în defășurare. Așadar, cu sigranță, bilanțul va suferi și alte modificări.
Previziunile făcute de un seismolog INFP pentru România
Mihai Diaconescu, seismolog al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a declarat că nu este exclus ca un cutremur de 7 grade să aibă loc și în România.
"Eu zic că este posibil să se întâmple. Nu s-a mai produs un cutremur de 7 grade din 1990, când au fost cele două cutremure. Inițial, unul a fost creditat cu 6,9 grade, iar americanii de la USGS îl creditează cu 7,1. Sunt 32 de ani, deci ar putea să se producă și la noi, mai ales că nu am sesizat ca din 2004 încoace să mai producă un cutremur de 6 grade, de exemplu", a spus Mihai Diaconescu, seismolog la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), potrivit antena3.ro.
Acesta a ținut să precizeze și că seismele mici mici și dese care au loc în special, în zona Vrancea, nu eliberează din tensiunile acumulate.