Un român, evadat din închisoarea din Foggia, de teama coronavirusului! Bărbatul este căutat de zeci de poliţişti italieni

Un român, evadat din închisoarea din Foggia, de teama coronavirusului! Bărbatul este căutat de zeci de poliţişti italieni © Pixabay

Un român face parte din grupul de deţinuţi evadaţi zilele trecute dintr-o închisoare din Foggia, Italia.

Bărbatul a evadat din închisoare, de teama coronavirusului. Acum, el este căutat de poliţiştii italieni.

Românul a fost arestat în urmă cu un an, din cauza unei tentative de furt, de pe Autostrada A2 Mediterane. El a fost reţinut de carabinieri în noaptea de 14 spre 15 martie 2019.

Individul de 37 de ani este căutat de autorităţi, împreună cu alţi nouă deţinuţi. Ei au reuşit să scape din închisoare luni, în timpul revoltei a 250 de condamnaţi supăraţi pe noile măsuri impuse de conducerea instituţiei.

Din cauza epidemiei de coronavirus, au fost restricţionate vizitele şi discuţiile cu apropiaţii şi rudele celor încarceraţi.

51 de deţinuţi au evadat iniţial. Dintre ei, au fost capturaţi 41, iar alţi 10 sunt căutaţi de carabinieri, potrivit ondanews.it.

Revoltele din închisori au făcut victime

Mai multe incidente au avut loc ieri la închisoarile din mai multe zone ale Italiei.

În urma ciocnirilor dintre forţele de ordine şi deţinuţi, trei prizonieri au murit, iar mai multi poliţişti au fost bătuţi, şi chiar luaţi ostatici.

O femeie a fost martoră la incidentele neplăcute şi a descris tot ce a văzut la faţa locului.

"Trăim în frică... M-am trezit într-o situaţie foarte dificilă, făcând piaţa. Am văzut poliţie, mi-a sunat telefonul şi m-am oprit pe partea dreaptă, neconştientizând că în faţa mea se întâmplă o acţiune dramatică... Am văzut vreo 5-6 băieţi care se ascundeau după tufişuri...  În faţa mea erau carabinieri, poliţie... Am zis să fug mai repede de aici! Până să ajung acasă, era vorba de 500 de metri, la următoarea intersecţie am dat de alt echipaj care m-a oprit pentru că eram martoră la o acţiune foarte sensibilă. Am scos telefonul şi am filmat!", a spus românca, pentru Spynews.ro.

"Şi la ora actuală este foarte grav. 300 de deţinuţi... am înţeles că 35 au fost prinşi până acum. Au intrat peste noi în case, în firme! Am auzit că le-au interzis vizita rudelor din cauza coronavirusului", a mai declarat femeia.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro