Unei femei îi cresc gene în gură, din cauza unei boli rare. Doar cinci persoane suferă de ea, în toată lumea!

Unei femei îi cresc gene în gură, din cauza unei boli rare. Doar cinci persoane suferă de ea, în toată lumea! © Oral Surgery, Oral Medicine, Oral Pathology and Oral Radiology

O tânără a reușit să îi uimească pe doctori cu incredibilul ei caz medical. Femeia, căreia au început să îi crească fire de păr în gură, suferă de o boală extrem de rară, care afectează un total de numai cinci persoanel în toată lumea.

Jurnalul medical Oral Surgery, Oral Medicine, Oral Pathology and Oral Radiology a distribuit povestea tinerei de 25 de ani, căreia au început să îi crească fire de păr în gură. Boala, extrem de rară, se numește hirsutism gingival, iar oamenii care sunt afectați de această condiție pot fi numărați pe degetele unei singuri mâini, scrie LADBible.

Femeia căreia îi cresc gene în gură

Potrivit raportului medicilor, tânăra fusese diagnosticată în trecut cu sindromul ovarelor polichistice, însă s-a întors șase ani mai târziu la doctor pentru a se plânge de faptul că îi cresc fire de păr din gingii.

„Examinări faciale au dezvăluit prezența părului exuberant pe bărbie și în zona gâtului”, se arată în raport. „Examinarea intraorală ne-a arătat păr maroniu, asemănător cu genele, care a fost eliminat, iar țesutul de dedesupt analizat. Un an mai târziu, pacienta s-a întors cu și mai multe fire de păr distribuite pe gingiile ambelor arcane.”

Medicii spun că hirsutismul oral este extrem de rar și până și celalte câteva cazuri au fost mai puțin severe decât în cazul acestei paciente.

Având în vedere natura unică a acestei boli, doctorii încă nu sunt siguri care este cauza, însă avertizează că în spate ar putea să stea motive mult mai „complexe”.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro