Ungaria a decis suspendarea plății ratelor la credite până la sfârşitul anului 2020

Ungaria a decis suspendarea plății ratelor la credite până la sfârşitul anului 2020 © Foto simbol arhivă

Miercuri, 18 martie, premierul Ungariei Viktor Orban a anunțat un moratoriu general privind rambusarea creditelor pentru companii și debitorii privați. Pentru a limita consecințele economice ale răspândirii coronavirusului, măsura se aplică până la finalul anului 2020. 

Viktor Orban a anunțat noi măsuri 

Premierul Ungariei Viktor Orban a anunțat miercuri, 18 martie că „persoanele fizice şi companiile vor fi scutite de la plata principalului şi a dobânzilor până la finele anului pentru creditele pe care le-au luat până astăzi”.

Viktor Orban a mai anunțat în cadrul aceleași intervenții şi alte măsuri destinate păstrării locurilor de muncă, dar și măsuri care vizează turismul, restaurantele şi petrecerea timpului liber.

Taxele plătite de angajați se reduc substanțial

Companiile din sectoarele meționate anterior vor fi scutite de la plata contribuţiilor sociale, au decis autoritățile Ungare. Mai mult, taxele plătite de angajați se vor reduce subtanțial.

Alte măsuri destinate stimulării economiei vor fi adoptate în zilele următoare, conform Reuters.

De asemenea, valoarea totală de plată a creditelor de consum contractate începând de joi, 19 martie, se va plafona la dobânda de bază a Băncii Naționale a Ungariei. Dobânda de bază a acestei bănci este de +5%.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro