Unul dintre eroii de la Cernobîl, Nikolai Antoshkin, a murit răpus de coronavirus! Generalul avea 78 de ani
Publicat pe 19.01.2021 la 00:41 Actualizat pe 19.01.2021 la 00:41
Generalul rus Nikolai Antoshkin a murit din cauza infetării cu noul coronavirus. Generalul devenit erou în urma dezastrului de la centrala nucleară din Cernobîl avea 78 de ani și fusese internat în spital în urmă cu mai mult timp.
- Nikolai Antoshkin a murit
- Unul dintre eroii de la Cernobîl a pierdut lupta cu viața
- Generalul era infectat cu noul coronavirus
Generalul Nikolai Antoshkin a fost unul dintre oamenii care au ajutat cetățenii după dezastrul nuclear de la centrala din Cernobîl, când reactorul nr. 4 a explodat, aruncând în atmosferă radiații periculoase. Eroul a murit la 78 de ani din cauza coronavirusului, deși supraviețuise radiațiilor mortale la care s-a expus ani buni din viață.
Militarul rus a făcut parte din echipele de coordonare care au ajutat la lichidarea dezastrului de proporții petrecut la centrala din orașul Cernobîl, la data de 26 aprilie 1986. Din cauza unei defecțiuni, dar și a unei erori umane, unul dintre reactoare a explodat. Pe toată suprafața orașului, dar și cu mult după ea, radiațiile au făcut victime: boli grave care a ucis milioane de oameni, tineri și copii.
Generalul Nikolai Antoshkin, erou la Cernobîl, a murit de coronavirus
Nikolai Antoshkin a devenit erou național, reușind să se ferească de radiații, dar și să scape populația de pericolul care îi păștea. Din păcate, generalul rus a murit din cauza coronavirusului, la vârsta de 78 de ani, sistemul lui imunitar ne mai putând să facă față bolii.
Eroul de la Cernobîl s-a născut pe 19 decembrie 1942, într-un sat din sudul munților Ural, fiind înrolat la doar 19 ani în armată pentru a învăța să piloteze aeronave de război.
A și luptat pe frontul Rusiei, înclusiv împotriva cehoslovacilor, în anul 1968, contra chinezilor, în 1969, dar și cu cetățenii afgani, în 1979, după cum se arată în singura sa bibliografie oficială, publicată de presa de stat a Rusiei.
„Riscându-și propria viață, el a salvat viețile altora”, a precizat în declarația sa Volodin, președintele Parlamentului.
Citește și: 34 de ani de la dezastrul nuclear de la Crnobîl! Care au fost urmările catastrofale