Valul de caniculă se abate din nou peste Australia! Pădurile, victime ale temperaturilor ridicate

Valul de caniculă se abate din nou peste Australia! Pădurile, victime ale temperaturilor ridicate © Pixabay

Un nou val de caniculă a fost anunţat pentru Australia. Oamenii se tem că pădurile se vor afla din nou în flăcări!

Un nou val de caniculă a lovit astăzi sudul Australiei, oamenii fiind din ce în ce mai speriaţi de posibilele incendii care ar putea apărea din nou în statele care au fost devastate în ultimele luni, potrivit AFP.

Termometrul a sărit de 40 de grade Celsius în South Australia, autorităţile declanşând imediat alerta cu privire la riscul de incendii.

De asemenea, temperaturile ar putea atinge 45 de grade, mai ales că fenomenul se deplasează către est, vineri ajungând în Melbourne şi Canberra.

Autorităţile se tem de ceea ce va urma, fiind în imposibilitatea de a se lupta cu fenomenele naturii. Valul de caniculă este însoţit de vânturi uscate, care creează la rândul lor condiţii de propagare a incendiilor asupra pădurilor din regiunile New South Wales şi Victoria.

Responsabilii din cadul serviciilor de urgenţă al statului Victoria îi avertizează pe cei care locuiesc în zonele de risc să plece cât mai repede, luându-şi măsuri de precauţie.

„Ni s-a spus că va fi cald şi secetos în zilele care urmează. Nu aşteptaţi să vă ajungă fumul în pragul uşii. Va fi prea târziu. Trebuie să plecaţi din timp.”, susţine Andrew Crisp.

În urma incendiilor care s-au produs în ultimele luni, peste 100.000 de kilometri pătraţi au fost transformaţi în praf şi pulbere. De asemenea, peste 2.000 de familii au rămas fără locuinţe şi în jur de un milion de animale au murit.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro