Australienii au recreat coronavirusul în laborator! Ar putea combate răspândirea în întreaga lume
Publicat pe 29.01.2020 la 12:51 Actualizat pe 29.01.2020 la 12:56
Se încearcă tot mai multe soluţii pentru a scăpa de virusul care face ravagii în întreaga lume. O echipă de australieni au recreat coronavirusul, cu scopul combaterii răspândirii globale.
Se încearcă tot mai multe soluţii pentru a scăpa de virusul care face ravagii în întreaga lume. O echipă de australieni au recreat coronavirusul, cu scopul combaterii răspândirii globale.
Mai mulţi oameni de ştiinţă din Australia şi-au unit forţele şi au reuşit să recreeze coronavirusul, pentru a reuşi să combată răspândirea lui globală.
De asemenea, cei de la Institutul pentru Infecţii şi Imunitate Peter Doherty din Melbourne au de gând să pună la dispoziţie laboratoarelor din întreaga lume această mostră, creată pe baza unor probe de la o persoană care are virusul.
Totodată, şi un laborator din China a recreat cu succes virusul, însă, potrivit presei internaţionale, au pus la dispoziţie numai secvenţa genomului, nu şi mostra în sine.
„Întrucât ne aflăm în mod concret în posesia virusului, avem acum abilitatea de a valida şi a verifica într-adevăr toate metodele de testare şi de a le compara sensibilităţile şi specificităţile”, suţine directorul laboratorului, Julian Druce.
132 de morţi confirmaţi până acum
Bilanţul negru în privinţa deceselor din lume continuă să crească, tot mai mulţi oameni fiind infectaţi cu coronavirus. Se transmite prin picături de salivă de la persoanele care tuşesc sau strănută. Perioada de incubaţie este între 2 şi 14 zile.
Mostra de virus recreeată va fi folosită pentru a genera un test de anticorpi, care să permită depistarea virusului la pacienţii care momentan sunt sănătoşi, dat şi la crearea unui vaccin special, conform spuselor oamenilor de ştiinţă.
"Virusul va fi folosit ca material pentru controlul pozitiv în cadrul laboratoarelor din reţeaua de sănătate publică din Australia şi va fi expediat către laboratoare de expertiză care colaborează strâns cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) din Europa", au precizat specialiştii.