A fost deschis primul spital pentru bolnavii de coronavirus! Chinezii l-au ridicat în 2 zile. Cum arată locul unde vor fi trataţi

+2 click pentru
galerie

A fost deschis primul spital pentru bolnavii de coronavirus! Chinezii l-au ridicat în 2 zile. Cum arată locul unde vor fi trataţi © captură video

Este oficial! Chinezii au ridicat în două zile primul spital pentru cei bolnavi de coronavirus.

Primul spital pentru cei bolnavi de coronavirus a fost ridicat de către chinezi, în doar două zile, într-un oraş de lângă Wuhan. Mai mulţi angajaţi şi voluntari au lucrat fără oprire pentru a transforma o clădire goală, care nu mai era folosită de nimeni, într-o unitate medicală specială pentru cei infectaţi, cu 1.000 de paturi.

Primii pacienţi au fost deja transferaţi, conform presei internaţionale. Clădirea goală se afla în Huangzhou, acolo unde a fost mai întâi construită o aripă a unui alt spital, urmând a fi inaugurat tocmai în luna mai.

Autorităţile din China au decis că este mai bine să folosească clădirea doar pentru bolnavii de coronavirus. Zis şi făcut! Lucrările au început încă de sâmbătă, până luni, spitalul fiind deja gata.

Voluntarii au instalat 1.000 de paturi în două zile, dar şi surse de apă, electricitate, internet, conform spuselor autorităţilor locale din zona respectivă.

Peste 500 de anagajaţi şi voluntari s-au unit pentru a reuşi să clădească locul în care pot fi trataţi cetăţenii din China.

În România se ţin slujbe pentru bolnavii din întreaga lume

Statul român a luat o decizie de ordin spiritual în ceea ce-i priveşte pe bolnavii de coronavirus. Începând din această seară, de la orele 18:00, timp de o săptămână, se vor ţine slujbe destinate celor infectaţi cu virusul din China.

„Astfel, concret, în fiecare seară, la ora 18.00, timp de şapte zile, vom săvârşi ca un ciclu de rugăciuni, taina sfântului maslu, cea mai potrivită slujbă în astfel de situaţii. Este o slujbă pe care, chiar dacă o faci aici, într-un anumit loc, puterea ei se extinde în orice loc, în orice timp, în orice moment.”, suţine preoul Cătălin Dumitrescu, aparţinând de biserica din Sibiu, aflată în curtea Spitalului de Boli Pulmonare.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro