Numărul creşte de la o zi la alta! Virusul din China a ucis încă 26 de persoane în ultimele ore

Numărul creşte de la o zi la alta! Virusul din China a ucis încă 26 de persoane în ultimele ore © Pixabay

De necrezut ce se întâmplă în întreaga lumea, după ce virusul din China ucide tot mai mulţi oameni. Bilanţul a ajuns la 132 de morţi!

Dacă la început nimeni nu credea că lucrurile se vor agrava, ei bine, acum, întreaga populaţie este speriată de virusul care face ravagii. Au fost descoperite 1.500 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, numărul crescând de la o zi la altă.

În perioada 2002-2003, au fost în jur de 800 de cazuri infectate cu SARS, însă acum, cifrele depăşesc epidemia declanşată acum 17 ani, potrivit datelor oficiale.

Specialiştii au înregistrat 5.974 de cazuri confirmate în China continentală, mai mult cu 1.400 cu o zi înainte. În prezent, coronavirus a ucis 132 de oameni. Totodată, SARS a infectat 5.327 de persoane în ţară.

Ce este SARS

SARS reprezintă Sindormul Arespirator Acut Sever, fiind o formă gravă de pneumonie, boală respiratorie contagioasă şi uneori fatală. A apărut pentru prima dată în China, în anul 2002, fiind identificată un an mai târziu.

Acest tip de boală declanşează coronavirus, care se transmite prin particule respiratorii, perioada de incubaţie fiind între două şi zece zile. Există 6 tipuri de coronavirus, cunoscute pentru a infecta oamenii.

Înainte să apară SARS, coronavirusul nu a fost niciodată periculos pentru omenire, singurul lucru care se ştia despre el, fiind cel că ar fi fost cauza unor boli la animale. Rata mortalităţii era cândva de 10%, crescând considerabil de la o zi la alta.

Pacienţii infectaţi sunt izolaţi şi ţinuţi sub carantină, până în momentul în care îşi vor reveni.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro