Vânzarea băuturilor energizante bogate în cofeină, interzisă minorilor! Produsele sunt considerate nesigure pentru copii
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 31.08.2023 la 10:50
Actualizat pe 31.08.2023 la 10:50
O nouă băutură energizantă apărută recent pe piață a stârnit numeroase controverse în toată lumea. Prime Energy, care s-a lansat pentru prima dată în Marea Britanie și conține mai multă cofeină decât majoritatea băuturilor energizante, are mare succes în SUA. Există chiar rapoarte despre băutura care a fost interzisă în școli și vândută pe piața neagră.
- Noile băuturi energizante bogate în cofeină, tratate la fel ca alcoolul şi ţigările
- Produsele, interzise vânzării copiilor
- Sunt considerate nesigure pentru minori
Potrivit informațiilor, Prime Energy conține 200 mg de cofeină și 300 mg de electroliți. Conține zero zahăr și doar 10 calorii. Este a doua ofertă de la brandul de băuturi Prime, care a lansat anterior băutura sportivă Prime Hydration.
Vânzarea băuturilor energizante bogate în cofeină, interzisă minorilor
Pediatrii și părinții cer ca SUA să trateze noile băuturi energizante bogate în cofeină, cum ar fi alcoolul și țigările, și să interzică vânzarea acestora către minori, din cauza conținutului mare de cofeină.
Prime Energy depășește nivelurile permise de cofeină în Canada, Australia și Noua Zeelandă. Produsele rivale precum băuturile energizante Ghost susținute de Anheuser Busch InBev (ABI.BR) și băutura energizant „Kimade” de la Kim Kardashian conțin, de asemenea, 200 mg de cofeină. Competitor Monster Energy (MNST.O) conține 150 mg de cofeină.
Potrivit informațiilor, copiii de vârstă școlară sunt cei mai atrași de băutura energizantă. Este puțin îngrijorător, având în vedere că producătorii băuturii avertizează că „nu este recomandată copiilor sub 18 ani, femeilor însărcinate sau care alăptează sau persoanelor care sunt sensibile la cofeină”.
Produsele sunt considerate nesigure pentru copii
Academia Americană de Pediatrie afirmă că alte substanțe stimulatoare și cofeina, conținute în băuturile energizante nu au loc în alimentația copiilor și adolescenților. De asemenea, raportează că pericolele băuturilor energizante la adolescenți includ deshidratarea, complicațiile cardiace, anxietatea și insomnia.
În mod similar, articolul „Coffeine and Kids” de la Columbia University Irving Medical Center subliniază că „Băuturile energizante au mai mult din tot ce este rău... Nimeni de orice vârstă, în special între zero și 17 ani, nu ar trebui să bea băuturi energizante”.
Având în vedere nivelurile potențial dăunătoare de cofeină din băutură, mai mulți utilizatori de pe Twitter au confirmat că au primit scrisori de la școlile copiilor lor despre interzicerea Prime Energy.