Veste şoc după confruntarea dintre SUA şi Iran! Noul lider ISIS nu este de origine arabă

Veste şoc după confruntarea dintre SUA şi Iran! Noul lider ISIS nu este de origine arabă © Twitter

Serviciile de informaţii au confirmat! Noul lider al ISIS este unul dintre membrii fondatori şi, totodată, printre puţinii lideri terorişti care nu au origine arabă.

Oficialii serviciilor de informaţii au confirmat identitatea noului lider al ISIS. Vorbim despre Amir Mohammed Abdul Rahman al-Mawli al-Salbi. Acesta este unul dintre fondatorii ISIS. Amir Mohammed a comandat operaţiuni în întreaga lume şi a condus sclavia în cadrul minorităţii Yazidi din Irak. 

Pare-se că, potrivit The Guardian, el a fost numit în funcţia de lider ISIS imediat după moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, în luna octombrie a anului 2019. 

Spionii regionali şi locali au spus că Amir Mohammed, noul lider al ISIS, este un element cheie în luarea deciziilor, dar şi un veteran dur şi loial grupării extremiste, încă de la început. 

Amir Mohammed a evoluat în ierarhia ISIS pentru că era perceput ca un învăţat în filozofia islamului. El deţine o diplomă în sharia de la Unitatea din Mosul. Ordinele date de noul lider ISIS au stat la baza tentativei de genocid asupra populaţiei Yazidi şi, mai mult, de distrugerea unei regiuni din nordul Irakului. 

În anul 2004, Salbi a fost reţinut de forţele armate ale Statelor Unite ale Americii în tabăra Bucca, unde s-a spus că l-a întâlnit pe Baghdadi, fostul lider al grupării ISIS. Fratele său, Adel Salbi, este reprezentantul unui partid politic în Turcia, motiv pentru care căutarea sa s-a extins. 

Fostul lider ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis sâmbătă, 26 octombrie, în urma unui raid american ordonat de Donald Trump. Preşedintele SUA a urmărit live operaţiunea, tot el fiind cel care a anunţat asasinarea lui Baghdadi. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro