24 de cadre medicale de la Spitalul Militar, infectate cu coronavirus

24 de cadre medicale de la Spitalul Militar, infectate cu coronavirus © Europa FM

Un nou spital din București a fost lovit de epidemia de coronavirus. Este vorba despre Spitalul Militar, acolo unde au fost confirmate pozitiv nu mai puțin de 24 de cadre medicale, a anunțat comandantul unității spitalicești.

Dr. Florentina Ioniță-Radu, comandantul Spitalului Militar, a confirmat că 24 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, după ce 620 de angajați ai unității au fost testați. Mai mulți oameni din personalul medical au fost trimiși în izolare la domiciliu, iar secția Cardiologie I a fost închisă și rămâne de văzut dacă și când se va redeschide.

„Vineri, o asistentă a avut simptome. O secție este închisă acum, Cardiologie I. Pacienții au fost repartizați la Cardiologie II, unde nu avem medici infectați. Au fost testați 620 de angajați. Se vor mai infecta medici”, a precizat dr. Florentina Ioniță-Radu, la Digi24.

Val de îmbolnăviri în spitalele din România

În prezent, Spitalul Militar va funcționa cu o singură secție de cardiologie deschisă și rămâne de văzut când va fi redeschisă cealaltă. 

„Este o discuție dacă o redeschidem și dacă o redeschidem mai devreme de 14 zile”, a mai precizat comandantul Spitalului Militar.

Este al treilea spital din Capitală unde sunt confirmate cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Primul lovit a fost Gerota, acolo unde este de notorietate povestea ofițerului în rezervă MAI întors din Israel, unde s-a văzut cu amanta. La întoarcere, a mințit și a spus că nu călătorise nicăieri, îmbolnăvind astfel mai multe persoane. 

Marți, a fost anunțat că la Spitalul Universitar au fost depistate 27 de îmbolnvări, dintre care 17 sunt în cazul cadrelor medicale.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro