25 de ofițeri de la Secția 19, în izolare după depistarea unui caz de coronavirus. Președintele Europol: „Colega se simte destul de rău”

25 de polițiști de la Secția 19, în izolare după ce a fost confirmat un caz de coronavirus © Facebook

Sindicatul Europol a informat că a fost confirmat un caz de coronavirus, la Secția 19 de Poliție din București. Drept urmare, 25 de ofițeri au intrat acum în izolare.

„Ieri, am fost criticați că "panicam" polițiștii degeaba, că nu poate fi vorba despre o infectare cu COVID-19 în cazul colegei căreia i s-a făcut rău și a fost internată la Spitalul "Matei Balș". Azi, colega noastră a primit confirmarea că este pozitivă la COVID-19. In acest context, 25 de polițiști de la secția 19 din București au intrat în izolare la domiciliu. Poliția Capitalei transmite că vor fi înlocuiți în perioada asta de colegi de ai lor de la alte subunități ca activitatea să funcționeze normal”, a informat Sindicatul Europol, pe Facebook.

Ce spune președintele Europol

În exclusivitate pentru Spynews.ro, președintele Sindicatului Europol a declarat că Ambulanța a fost solicitată marți seară, după ce o femeie a semnalat simptome tipice noului coronavirus.

„În cursul zilei de ieri, după ce o colegă s-a simțit rău, a fost nevoie de intervenția unei ambulanțe. Prezenta simptome tipice COVID-19”, a precizat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol, pentru Spynews.

Tot el a susținut că o mare problemă cu care s-au confruntat polițiștii a fost cea a patrulelor mixte, formate din jandarmi și polițiști locali, care contrazic regulile de distanțare socială. Un jandarm plecat în misiune astăzi, întors apoi pentru a patrula, poate răspândi foarte ușor virusul. 

„Noi am solicitat ca aceste patrule să fie preponderent formate din aceleași persoane, să nu existe riscul de contaminare și dacă totuși una este infectată să fie realizată mai ușor ancheta epidemiologică”, a mai declarat Cosmin Andreica.

Ieri, a fost inițial dispusă izolarea a patru persoane, considerate contacte directe, însă ulterior s-a revenit asupra deciziei, fiind trimiși 25 de ofițeri, având în vedere faptul că tot personalul și-a desfășurat activitatea în aceeași locație.

Starea polițistei nu este una tocmai bună, a mai informat Andreica.

„Se simte destul de rău, inclusiv ambulanța a fost solicitată pentru că avea dureri musculare, amețeli și resimte destul de puternic simptomele”, ne-a mai spus președintele Europol.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro