28 de persoane din Brăila, în carantină. Oamenii tocmai s-au întors din zone afectate de coronavirus

28 de persoane din Brăila, în carantină. Oamenii tocmai s-au întors din zone afectate de coronavirus © Pixabay

După ce, miercuri dimineaţă, Grupul de Comunicare Strategică a precizat că 26 de persoane se află în carantină, iar alte 2.077 de persoane sunt monizorizate la domiciliu, acum autorităţile au făcut un nou anunţ. Astfel, nu mai puţin de 28 de persoane se află în carantină, în Brăila.

Dintre cele 28 de persoane, 24 de persoane din Brăila s-au întors în ţară din zone contaminate cu coronavirus, astfel că medicii au decis să le izoleze la domiciliu. Potrivit informaţiilor furnizate de DSP Brăila, persoanele care au ajuns în ţară în ultimele 24 de ore şi care au tranzitat zonele afectate cu coronavirus sunt ţinute în carantină. Chiar dacă nu prezintă simptome ale virusului, medicii au decis să le ţină sub observaţie.

Persoanele care s-au întors în ţară sunt în număr de 24, însă în carantină sunt 28 de persoane, după ce românii întorşi în ţră au intrat în contact cu membri ai familiei. În plus, printre persoanele care se află în carantină se numără şi copii, care au fost retraşi de la şcoală timp de 14 zile, potrivit unui mesaj postat pe Facebook de jurnalista Gina Bahor.

''Directorul DSP, Gabriel Ciochină, a menționat faptul că aceste persoane s-au prezentat voluntar și au semnalat situația personalului medical, fiind conștiente de măsurile de prevenție care trebuie luate. Cele 24 de persoanele, dar și rudele acestora, în număr de 28, printre care și copii, sunt izolate la domiciliu și zilnic le este monitorizată starea de sănătate. Copiii au fost retrași de la școală pe termenul de 14 zile de izolare. Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, a declarat că rudele persoanelor care au venit din Italia, dacă sunt în câmpul muncii, beneficiază de concediul de 14 zile, așa cum s-a stabilit prin procedura de urgență'', a transmis sursa citată.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro