Comunicat oficial. A ajuns sau nu coronavirusul în România? 26 de persoane sunt în carantină!

Comunicat oficial GCS. A ajuns sau nu coronavirusul în România? 26 de persoane sunt în carantină! © Foto simbol arhivă

Grupul de Comunicare Strategică a transmis un comunicat pentru a lămuri mai multe aspecte, printre care numărul persoanelor care se află în carantină ori izolate la domiciliu, dar şi adevărul despre persoanele confirmate cu coronavirus la nivelul România.

În primul rând, GCS a transmis că, "până în acest moment nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19".

Autorităţile responsabile în gestionarea situaţiei monitorizează permanent situaţia la nivel naţional şi internaţional, se arată în comunicat. 

"În legătură cu achiziția de echipamente specifice, în această dimineață au fost depuse la Oficiul Național de Achiziții Centralizate, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, 10 oferte pentru scanere termice, iar negocierile vor fi purtate în cursul acestei zile".

La acest moment, miercuri, 26 februarie, "26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu".

De asemenea, la Institutul Matei Balș din Capitală se află 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv.

În regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000.

GCS a mai transmis că, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la coronavirus. În acest context, se recomandă cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo.

Marţi, 25 februarie, "au fost înregistrate două dosare penale privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate 4 persoane".


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro