7 septembrie, ziua de dinaintea Nașterii Maicii Domnului. Să nu faci asta, pentru că vei atrage numai rele!

Nașterea Maicii Domnului © doxologia.ro

Pe 8 septembrie, creștinii marchează o importantă sărbătoare: Nașterea Maicii Domnului. Cu o zi înainte, există mai multe tradiții care spun că nu este bine să faci niște lucruri aparent banale.

În credința populară, Nașterea Maicii Domnului este momentul în care începe munca la lucrurile agricole de toamnă.

Pe 7 septembrie, cu o zi înainte, se spune că nu este bine să lucrezi în gospodărie. Bărbații se vor lovi, iar femeile se vor trezi cu mâncarea arsă. Prin urmare, nu se meșterește, nu se coase, nu se spală rufe.

O altă superstiție este legată de plantele medicinale, despre care se spune că nu este bine să le aduni, pentru că își pierd puterile după Sfânta Maria Mică.

Dacă mănânci lucrurile gătite la foc, poți atrage asupra ta diverse boli.

Rugăciune către Maica Domnului pe care să o spui de SFÂNTA MARIA MICĂ, pe 8 septembrie

Stăpână prea milostivă şi bună, primeşte rugăciunea mea cea ticăloasă ce se aduce ţie din gură netrebnică, deşi toate le ştii, şi mai ales neputinţa mea. Că eu prin tine scap la bunătatea Fiului tău şi prin tine, Doamna mea, m-am abătut din calea ce ducea spre moarte. Şi ştiind faptele şi toate mişcările mele, cele din zi şi din noapte, cele cu lucrul şi cuvântul, cele întru ştiinţă şi întru neştiinţă, îndreptează-mă, că eu pe tine te am mijlocitoare către Hristos, Dumnezeul nostru. Miluieşte-mă şi mă ajută, îndemnându-mă la tot lucrul bun, după voia Fiului tău şi Dumnezeului nostru. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro