A doua zi a stării de alertă. Muzică și o mulțime de oameni pe iarbă verde, în zona de nord a Capitalei / VIDEO

A doua zi a stării de alertă. Muzică și o mulțime de oameni pe iarbă verde, în zona de nord a Capitalei / VIDEO © captură video

A doua zi a stării de alertă i-a scos pe bucureșteni la picnic, în zona de nord a Capitalei. Imaginile surprinse arată o mulțime de oameni, formată din grupuri, unele mai mari de trei persoane, care se bucură de iarba verde și de muzică! Distanțare socială? Măști de protecție? Un fel de Piața Victoriei pentru tineri. 

Un filmuleț apărut pe rețelele de socializare arată cum, mai multe grupuri de tineri s-au alăturat unui eveniment organizat de un restaurant, în zona Herăstrău. 

Pe iarbă, cu păturile după ei, tinerii s-au bucurat de muzică, băuturi, clătite și înghețată. Deși în spațiul ales pentru acest eveniment s-au adunat mai multe persoane, în imagini nu prea se zăresc măști de protecție. Dar hei! E în aer liber, nu? Altceva. 

Totuși, distanțarea socială a fost păstrată și nu prea. Imaginile vorbesc de la sine. 

Cristian Vasile, internautul care a făcut publice imaginile, precizează că „în stradă sunt câteva echipaje de Poliție”. 

Din 15 mai a devenit obligatorie purtarea măștii de protecție în spații închise, ca și menținerea unei distanțe de 1,5 metri față de altă persoană. Totodată, declarația de proprie răspundere este obligatorie doar la ieșirea din localitate.

Slujbele cu credincioși sunt posibile doar în aer liber, dar cu purtarea măștilor de protecție. De asemenea, au fost deschise parcurile. 

„Este obligatorie, atenție, nu este o recomandare, este obligatorie păstrarea unei distanțe, distanța obligatorie între persoane este de 1,5 metri, asta însemnând distanța a două brațe. Dacă amândoi întindem brațul, distanța căutată este asta”, a anunțat Klaus Iohannis. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro