A fost confirmat al patrulea caz de coronavirus în România

A fost confirmat al patrulea caz de coronavirus în România © Hepta

Autoritățile au confirmat, în urmă cu puțin timp, că există un al patrulea caz de infectare cu coronavirus, în România.

Potrivit primelor informații, este vorba despre o persoană care a intrat în contact cu femeia din Timiș depistată pozitiv săptămâna trecută, scrie Observator. Mai exact, este un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Timișoara.

Până în acest moment, doar două persoane mai erau în continuare infectate cu coronavirus: un bărbat din Cluj și o femeie din Timiș. Prima persoană diagnosticată cu coronavirus pe teritoriul României, un tânăr din Gorj, a fost declarat vindecat între timp și urmează să fie externat cât mai curând.

La ultima informare oficială a autorităților, 42 de persoane erau în carantină și 9.431 sub monitorizare la domiciliu, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

„Le recomandăm cetățenilor care sunt monitorizați la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spațiile stabilite și să păstreze permanent legătura cu autoritățile sanitare din zona în care se află”, informează Guvernul.

Grupul de Comunicare Strategică mai reamintește cetățenilor români din străinătate că pot solicita informații despre combaterea virusului la un număr unic: +4021.320.20.20.

„Reiterăm, totodată, faptul că în cursul zilei de ieri s-a luat decizia ca regiunea Emilia-Romagna, din Italia, dar și Coreea de Sud și Iran să fie introduse în lista zonelor pentru care se instituie măsura auto-izolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, față de cetățenii care ajung în România din aceste regiuni”, mai precizează autoritățile.

La nivel global, numărul morților din cauza coronavirusului COVID-19 a trecut de 3.000. Însă, mult mai multe ravagii face gripa sezonieră, care a ucis, în acest an, în jur de 80 de mii de persoane, la nivel mondial.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro