A găsit un card bancar pierdut și s-a folosit de el cât a putut! Ce pedeapsă va primi bucureșteanul
Publicat pe 05.08.2020 la 15:31 Actualizat pe 05.08.2020 la 15:31
Un bărbat de 52 de ani din București a găsit un card bancar pierdut, pe care, ulterior și l-a însușit. Omul a făcut un tur al ATM-urilor din Ploiești, împreună cu un prieten și a extras diferite sume de bani. Polițiștii au dat de urma sa.
- „Norocul” unui bucureștean nu a fost de lungă durată!
- Polițiștii l-au prins, după ce s-a folosit de un card bancar care nu îi aparținea.
- Omul susține că l-a găsit.
Dacă atunci când găsim bani pierduți pe stradă putem spune că ne-a lovit norocul, în cazul cardurilor bancare lucrurile stau cu totul diferit! Un bucureştean, în vârstă de 52 de ani, este acum acuzat de mai multe infracțiuni și anume: însuşire a unui bun găsit, accesul ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
Totul după ce omul s-a folosit de un card bancar, găsit, după cum el susține, căruia se pare că îi cunoștea și codul PIN. Luna trecută, el a mers la Ploiești, împreună cu un alt bărbat, în vârstă de 31 de ani, unde au făcut un tur al ATM-urilor. Cei doi au extras diferite sume de bani, de care s-au folosit.
„Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 18 iunie, bărbatul în cauză, împreună cu un alt bărbat, de 31 de ani, tot din Bucureşti, ar fi utilizat un card bancar pentru a retrage mai multe sume de bani de la ATM-uri de pe raza municipiului Piteşti", se precizează într-un comunicat, transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, citat de Agerpres.
Bărbatul de 52 de ani are, acum, de suportat consecințele faptelor sale. După ce a ajuns în fața Tribunalului Argeş, instanţa a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.
Poliţiştii le recomandă cetăţenilor să nu ţină în portofel şi datele referitoare la codul PIN al cardurilor bancare sau alte date de autentificare.
De asemenea, persoanele care constată că le lipsește cardul bancar din portofel, pot suna la bancă pentru a cere anularea imediată a acestuia. Astfel, hoții nu se vor mai putea atinge de bani.
Din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit, în loc de predarea lui către autorităţi, în termen de 10 zile, constituie infracţiune și se pedepsește conform legii.