Mâncărică de cartofi cu slănină după rețeta lui Chef Horia Manea. Secretul unui preparat ca la carte
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 04.12.2025 la 11:17
Actualizat pe 04.12.2025 la 11:17
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, o salată de legume la cuptor cu couscous, un fel principal, mâncărică de cartofi cu slănină, și un desert, brioșe cu portocale și fulgi de migdale.
- Cum prepari mâncărică de cartofi cu slănină ca un profesionist
- Rețeta lui Chef Horia Manea
Rețetă salată de legume la cuptor cu couscous
Ingrediente:
1 ardei capia
1 zuchini
1 ceapă roșie
80 g cous cous
400 g năut
1 legătură pătrunjel
1 lămâie
5 g boia afumată
7 g pudră de usturoi
Sare
Piper
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Într-o tavă pentru cuptor se amestecă zuchiniul, ardeiul capia, ceapa. Se adaugă ulei de măsline, sare, piper, boia afumată și usturoi. Legumele se introduc la 220 de grade, pentru 15 minute. Între timp, se asezonează și năutul cu sare, boia afumată și pudră de usturoi. Legumele coapte se amestecă împreună cu couscousul și năutul. Se adaugă zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare, piper și pătrunjel.
Rețetă mâncărică de cartofi cu slănină
Ingrediente:
1 kg cartofi
1 kg ceapă
1 legătură ceapă verde
Pătrunjel
100 g slănină
5 g boia afumată
7 g pudră de usturoi
300 ml apă
20 ml smântână
Sare
Piper
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Se pun la călit ceapa albă și ceapa verde. Se adaugă boia afumată, pudră de usturoi și sare. Apoi, se continuă cu slănina și cartofii tăiați cubulețe. Se adaugă, din nou, condimente și apa. Se lasă la fiert și, la final, se adaugă smântâna și pătrunjelul.
Rețetă brioșe cu portocale și fulgi de migdale
Ingrediente:
4 ouă
150 g făină de migdale
7 g praf de copt
110 g miere
20 g fulgi de migdale
1 portocală
Mod de preparare:
Se amestecă ouăle, făina de migdale, mierea, praful de copt, coaja de portocală și sucul de portocală. Compoziția se mută într-o tavă cu forme speciale de brioșe, se adaugă fulgi de migdale și se introduce la 170 de grade, pentru 12-14 minute.



