Abia s-a aflat! Nicolae Ceauşescu, la un pas să preia din nou conducerea ţării, cu câteva ore înainte de execuţie

Abia s-a aflat! Nicolae Ceauşescu, la un pas să preia conducerea ţării, cu câteva ore înainte de execuţie © arhivă

Ies la iveală secrete tulburătoare, la trei decenii de la Revoluţie. Cu câteva ore înainte ca Nicolae şi Elena Ceauşescu să fie executaţi la Târgovişte, dictatorul a fost la un pas să preia din nou conducerea României. Colonelul Ionel Boeru, comandatul plutonului, a povestit tot ce s-a întâmplat în acea zi. 

Înainte ca procesul soţilor Ceauşescu să aibă loc, colonelul Ionel Boeru a primit ordinul de execuţie. "Ni s-a spus dinainte că trebuie să executăm. Știam dinainte de proces că vor fi executați. Generalul Stănculescu a făcut plutonul, ne-a spus cum să executăm și unde", a declarat colonelul Ionel Boeru.

Colonelul i-a dat pe soţii Ceauşescu să facă vizita medicală şi apoi, direct în sala de judecată. 

Ce a urmat apoi a dat naştere unor presupuneri cutremurătoare. Generalul Victor Atanasie Stănculescu, ministru al Apărării la acea vreme, potrivit celor spuse de colonelul Ionel Boeru, ar fi ieşit de câteva ori din sală pentru a vedea ce se arată la televizor, de la Bucureşti. 

De fapt, dacă Revoluţia era înăbuşită, Nicolae Ceauşescu ar fi fost lăsat din nou să preia conducerea României. 

"Eu i-am dus pe soții Ceaușescu să facă vizita medicală și eu i-am dus în sala de judecată. Stănculescu a ieșit de 2-3 ori din sală și s-a dus să vadă ce se întamplă la București. Era posibil ca în funcție de ce se întâmplă la București să îi ia pe cei doi și să îi pună la putere, părerea mea", a mai spus colonelul.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro