Ai maşină şi vrei să pleci cu ea în Italia? Mare, mare atenţie! O nouă lege a intrat în vigoare

O nouă lege a intrat în vigoare în Italia © arhivă, pixabay.com

Dacă ai o maşină înmatriculată în România şi îţi doreşti să pleci în Italia şi să te stabileşti acolo, trebuie să ştii că o nouă lege a intrat în vigoare şi trebuie să acorzi o mai mare atenţie.

Un român din Italia, stabilit în Ravenna, care circula cu numere de înmatriculare românești, a fost oprit de poliția italiană şi a rămas fără autoturism. De ce? Pentru că locuia de mai bine de un an acolo şi avea obligaţia de a-şi schimba plăcuţele de înmatriculare. 

Românul a contestat decizia autorităţilor, însă un articol din Codul Rutier prevede schimbarea numerelor, cu atribuirea de noi plăcuțe de înmatriculare italiene după o perioadă de la obținerea rezidenței în Italia. Această prevedere intrase în vigoare chiar în ziua în care a fost oprit, scrie gazetaromaneasca.com. 

Pe lângă faptul că i-a fost reţinută maşina, românul a primit şi o amendă de 1 150 euro. Documentele au fost trimise autorităților pentru actualizarea datelor și schimbarea plăcuțelor.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

R.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro