Al treilea deces din România, din cauza coronavirusului, a fost confirmat

Al treilea deces din România, din cauza coronavirusului, a fost confirmat © Foto simbol arhiva

Duminică seară, 22 martie, a fost confirmat cel de-al treilea deces cauzat de coronavirus, pe teritoriul României. Este vorba despre un bărbat de 70 de ani din Neamț, cu probleme medicale preexistente. 

În această seară s-a înregistrat cel de-al treilea deces cauzat de virusul Covid-19, în România. Persoana în cauză este un bărbat de 70 de ani care a fost internat la Spitalul Județean Piatra Neamț. 

Bătrânul fusese confirmat pozitiv pe data de 19 martie 2020 și în ziua următoare a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Acesta avea afecțiuni cronice preexistente, respectiv diabet și hipertensiune arterială. 

Nu s-au constatat, în urma anchetei epidemiologice, contactul cu o persoană infectată sau un istoric de călătorie, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Duminică, 22 martie, numărul total al infecțiilor cu coronavirus în România a ajuns la 433. În această zi au fost anunțate 66 de noi cazuri. De asemenea, 64 de persoane au fost vindecate, dintre care 47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova și 1 la Iași.

Primele două decese au fost înregistrate tot duminică 22 martie: „pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova. Bărbatul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer)” și „al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro