Alegeri prezidențiale 2019. Prezență record în diaspora! Câți români plecați în străinătate au votat

Alegeri prezidențiale 2019. Prezență record în diaspora! Câți români plecați în străinătate au votat © arhivă

Românii din diaspora au stabilit o nouă prezență record la vot! Peste 845.000 de români și-au ales președintele în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, până duminică, 24 noiembrie, în jurul orei 18:30. Cum mai sunt câteva ore de vot, este posibil ca numărul votanților din străinătate să se apropie tot mai mult de un milion. 

Românii din străinătate au participat la al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Un număr record a fost înregistrat de BEC al românilor plecați în străinătate, care și-au exercitat dreptul de vot! Dacă până la ora 15:30 românii din diaspora votaseră într-un număr de 677.000, la ora 18:30, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central, recordul a ajuns la peste 840.000 de oameni. 

Țările în care au votat cei mai mulți români sunt Marea Britanie, Italia, Spania și Germania. 

Votul în diaspora pentru cel de-al doilea scrutin de vot a început încă din noaptea de joi spre vineri, la Auckland, în Noua Zeelandă. În total, în toate colțurile lumii, au fost deschise 838 de secții de vot. 

De cealaltă parte, în țări precum Teheran și Phenian nu s-a prezentat niciun român pentru a-și exrecita dreptul la vot. În Harare au fost înregistrate două voturi, iar în Luanda, șapte. 

Românii din străinătate mai pot alege între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă până la închiderea secțiilor, în baza unui act precum: cartea de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din şcolile militare). 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro