Alertă alimentară în România! Telemea cu E. Colli, Salmonella și Stafilococ, fabricată în Sibiu. Semnalul de alarmă tras de DSVSA
Publicat pe 27.09.2023 la 11:35 Actualizat pe 27.09.2023 la 11:35
Este din nou alertă alimentară în țara noastră! DSVSA trage un semnal de alarmă și îi atenționează pe consumatori cu privire la produsele cumpărate de la sibieni. A fost găsită telemea cu E. Colli, Salmonella și Stafilococ, în Sibiu. Iată ce spun specialiștii!
- Telemea cu E. Colli, Salmonella și Stafilococ, fabricată în Sibiu
- DSVSA trage semnalul de alarmă
DSVSA trage un semnal de alarmă și îi atenționează pe consumatori cu privire la produsele cumpărate de la sibieni. Telemea cu E. Colli, Salmonella și Stafilococ a fost fabricată în Sibiu.
Telemea cu E. Colli, Salmonella și Stafilococ, fabricată în Sibiu
Potrivit informațiilor specialiștilor, au fost făcute 79 de probe de la produsele lactate fabricate de ciobanii sibieni de Direcția Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).
Asdar, dintre acestea, 14 au arătat depășiri ale limitelor maxim admise pentru criteriile microbiologice, printre care E. Colli, Salmonella SPP și Stafilococ CP.
”Pe arcursul anului 2023 au fost prelevate și analizate un număr de 79 probe de produse lactate, din diferite categorii de produse (telemea, caș, urdă, produse acidofile, unt, cașcaval ). S-au înregistrat depășiri ale limitelor maxim admise pentru criteriile microbiologice (E. Colli, Salmonella SPP, Stafilococ CP) pentru un număr de 14 probe produse lactate, dispunând măsurile impuse de legislația sanitară veterinară.
În urma controalelor efectuate la nivelul exploatațiilor de animale producătoare de lapte, au fost constatate neconformități de ordin structural și tehnologic ( pavimente deteliorate, pereți și tavane ce prezentau exfolieri, folosirea materialelor greu de igienizat și dezinfectat, etc)”, a transmis DSVSA Sibiu.
DSVSA trage semnalul de alarmă
În urma celor găsite, autoritățile au aplicat amenzi în valoare de 81.400 lei. În același timp, DSVSA a precizat, într-un document semnat de directorul executiv Dr. Vasile Onoriu Fodor și de șeful SCOSA, Dr. Bogdan Ionuț Trâmbițaș, că a fost emisă o ordonanță de suspendare a activității.
Astfel că, produsele lactate de tipul telemea din lapte de oaie și telemea din lapte de vacă, trebuie să aibă în vedere caracteristicile organoleptice ale acestora.
”Caracteristicile organoleptice ce trebuie luate în considerare sunt următoarele: aspect, consistență, culoare, gust, miros.”, este atenționarea făcută de inspectorii sanitar-veterinari.
CITEȘTE ȘI: Alertă alimentară în România! Carne de pui cu salmonella, retrasă de la vânzare