Alertă în Piatra Neamţ! O fetiţă de 6 ani a fost dusă la spital cu suspiciunea infectării cu coronavirus

Alertă în Piatra Neamţ! O fetiţă de 6 ani a fost dusă la spital cu suspiciunea infectării cu coronavirus © Pixabay

Fetiţa de şase ani din Neamţ s-a întors recent din Veneţia. La scurt timp de la întoarcerea în ţară, copila a început să se simtă rău şi să facă febră. 

Părinţii au alertat imediat autorităţile, care au deschis o anchetă epidemiologică, în vederea stabilirii persoanelor cu care familia a intrat în contact.

"Familia s-a întors din Veneția pe 18 februarie, înainte ca zona să fie declarată sub supraveghere de autoritățile italiene. Azi noapte am trimis probe prelevate de la fetița de 6 ani din Piatra Neamț, la Iași, așteptăm rezultatul testului. Familia se află în izolare la domiciliu, ancheta epidemiologică a fost demarată pentru a stabili, în funcție de rezultatul testului, ce este de făcut", a declarat Anca Brândușa Movilă, directorul executiv al DSP Neamț, potrivit zch.ro. 

Simptomele acute au fost descoperite la timp

Familia fetei a dus-o la un control la o clinică privată, unde i s-au constatat simptomele.

"Fetița făcuse febră 38,5, avea dureri de cap, dureri de urechi și îi curgea nasul. În urma consultului de la clinica privată, a fost redirecționată la secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, unde i s-au recoltat probe și la ora 22 au fost trimise la laboratorul de la Iași. Este considerat caz suspect, deoarece are un simptom din definiția de caz, febra. Fetița era subfebrilă la acel moment. Familia a fost trimisă pentru auto-izolare la domiciliu, urmând ca după ce vom primi rezultatul la test să trecem la altă etapă, în cazul în care va fi pozitiv. Părinții fetiței din Piatra Neamț sunt asimptomatici", a declarat dr. Roxana Pipirigeanu, medic șef Compartiment epidemiologie din cadrul DSP Neamț. 

Familia este în prezent supravegheată telefonic de personalul DSP Neamţ şi de medicul de familie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro