Alimentul care a ajuns să coste 50 lei kilogramul, în piețele din România. Clienților li se pare exagerat: ”Nu îmi permit”
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 27.04.2023 la 20:53
Actualizat pe 27.04.2023 la 20:53
Prețurile din România au ajuns să depășească orice imaginație, iar acest lucru pare că se întâmplă în continuare. Un aliment a ajuns să coste 50 lei kilogramul în piețele din țară, iar clienților li se pare un preț exagerat. Mulți refuză să îl cumpere din cauză că nu își permit.
- Alimentul care a ajuns să coste 50 lei kilogramul
- Puțini români își permit să îl cumpere
Oamenii s-au obișnuit să plătească prețuri uriașe pentru alimente, chiar dacă nu își doresc acest lucru. Însă, sumele pe care trebuie să le plătească pentru unele produse continuă să îi surprindă.
Este și cazul acestui aliment, pentru care trebuie să plătească nu mai puțin de 50 lei, dacă vor să cumpere doar un kilogram. Până acum, nu a fost considerat un aliment greu accesibil, iar în urmă cu mulți ani era consumat frecvent.
Alimentul care a ajuns să coste 50 lei kilogramul
Dacă în urmă cu mulți ani fasolea verde era considerată un aliment ieftin, pe care putea să îl cumpere oricine fără prea mari eforturi financiare, lucrurile s-au schimbat radical în prezent. Acest aliment a ajuns să coste 50 lei în piețele din România, iar oamenii sunt din ce în ce mai revoltați de gesturile pe care le fac comercianții.
Fasolea verde este un aliment care are nevoie și de alte ingrediente pentru a fi gătit și consumat, care, la rândul lor, și-au dublat prețul față de anul trecut.
Din acest motiv, românii evită să mai cumpere, deoarece spun că nu își permit să plătească atât de mulți bani doar pentru fasole.
”Eu nu iau, deocamdată! Nu iau că nu îmi permit. Foarte scumpe! La pensia mea de 1.000 de lei ce să cumpăr? Prețurile au sărit foarte mult, din păcate.”, au spus comercianții, potrivit Observator.ro.
Cu ce preț pleacă de la producător
Ceea ce îi revoltă și mai tare pe oameni este faptul că prețul este dublat de la producător la comerciant. Așadar, acest lucru îl demonstrează și fasolea verde, care pleacă de la producător cu prețul de 25 lei kilogramul, iar în piețe ajunge la 50 lei.
Acest preț este justificat de condițiile pretențioase în care crește, care și acestea costă o mulțime de bani. Însă, clienții tot nu sunt dispuși să ofere această sumă.