UPDATE / Alpinistul dispărut în Munții Făgăraș a fost găsit decedat. Zsolt Torok avea 45 de ani

Căutări disperate în aceste momente în Munții Făgăraș, după ce un alpinist e dat dispărut de câteva ore © Pixabay

UPDATE 15.20: Din păcate, autoritățile au anunțat că alpinistul dispărut a fost găsit decedat. Acesta se numește Zsolt Torok, iar de trei zile plecase în expediție în Munții Făgăraș. Zsolt Torok avea 45 de ani. Trupul său neînsuflețit a fost găsit în vârful Negoiu, scriu cei de la stiridirecte.ro

Știre inițială

Situație alarmantă pentru echiepele de intervenție din Sibiu și Argeș în aceste momente. Salvatorii au fost alertați după ce un alpinist a dispărut în Munții Făgăraș, iar nimeni nu mai știe nimic de el de câteva ore bune.

Intervenție de mare amploare pentru a depistarea alpinistului

Alarma a fost dată sâmbătă dimineață, când soția bărbatului a anunțat că acesta a dispărut, potrivit Agerpres. Momentan nu se știu foarte multe detalii, cert este că autoritățile s-au organizat foarte bine pentru a-l găsi pe acesta. Echipele de la Salvamont Sibiu și Argeș, dar și jandarmi din cele două localități au luat cu asalt zona în care a fost văzut ultima dată alpinistul. De asemenea, la operațiunea de căutare ia parte și un elicopter al MAI.

"Echipele Salvamont Sibiu împreună cu Salvamont Argeş şi Jandarmeria Sibiu şi Jandarmeria Argeş caută un alpinist dispărut în Munţii Făgăraşului în zona vârfului Negoiu. (...) Echipele terestre sunt ajutate de la căutare de un elicopter al Ministerului de Interne", a spus şeful Salvamont Sibiu Adrian David. 

Autoritățile, alarmate zilnic pentru a căuta persoane dispărute

În ultimul timp, în România, nu trece nicio zi fără ca autoritățile să nu fie puse în alertă cu privire la o nouă dispariție. Unul dintre cele mai ciudate cazuri, din ultimele zile, este cel al dispariției unui băiat de 16 ani, care a dispărut de la domiciliu exact la o săptămână de când mama lui a plecat în aceleași condiții misterioase.

Femeia a dispărut pe data de 7 august, fiul ei pe 14 august

Pe data de 7 august, femeia a plecat de la domiciliu şi nu s-a mai întors. Nimeni nu ştie nimic despre ea, mai ales că aceasta nu ar fi spus cuiva că ar avea planuri ascunse.

O săptămână mai târziu, misterul s-a înteţit, asta poentru că din aceeaşi familie a dispărut şi băiatul, un adolescent de 16 ani. Cei doi se numesc Petronela Trocan şi Nicolae Petronel Trocan, potrivit Poliţiei Timiş, scrie presa locală.


facebook whatsapp twitter pinterest