Alpinistul Zsolt Torok, înmormântat cu onoruri militare, la Arad

Alpinistul Zsolt Torok, înmormântat cu onoruri militare, la Arad © Arhiva

Zsolt Torok, alpinistul care și-a găsit sfârșitul în timpul unei escalade în Munții Fărăgaș zilele trecute, a fost înmomrântat astăzi.

Zsolt Torok a fost înmormântat cu onoruri militare. Sute de oameni au participat la ceremonie și au mers pentru a-i aprinde o lumânare unuia dintre cei mai buni sportivi de performanță ai României. La înmormântare a fost prezent și ministrul de Interne, Mihai Fifor, care a citit Ordinul Național prin care președintele României l-a decorat pe sportv pentru contribuția adusă sportului românesc de-a lungul anilor, conform Mediafax.

Zsolt Torok a murit sâmbătă, 17 august, în Munții Făgăraș, atunci când un pas greșit a dus la o tragedie. Alpiniștii care i-au găsit trupul neînsuflețit spun că a fost vorba despre un accident și că, cel mai probabil, a alunecat între stânci.

Cine a fost Zsolt Torok

Zsolt Torok a fost unul dintre cei mai cunoscuţi alpinişti ai României. În urmă cu trei ani, alpinistul a cucerit cinci vârfuri în Himalaya şi a realizat două premiere naţionale şi o premieră mondială, alături de Vlad Căpuşan.

De asemenea, până în anul 2013, Zsolt Torok a ajuns până la Nanga Parbat, la 8.126 de metri, devenind faimos pentru "cea mai mare performanţă a alpinismului românesc". Expediţia a fost condusă chiar de el.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro