Cine a fost Zsolt Torok, alpinistul găsit mort sâmbătă. Familia îl dăduse dispărut

Cine a fost Zsolt Torok, alpinistul găsit mort sâmbătă. Familia îl dăduse dispărut © Antena 3

Este doliu după moartea cunoscutului alpinist Zsolt Torok. Acesta a fost găsit mort sâmbătă, în Munții Făgăraș, după ce familia îl dăduse dispărut. 

Zsolt Torok a fost dat dispărut de familia, autoritățile mobilizându-se pentru a-l căuta pe cunoscutul alpinist. Din păcate, acesta a fost găsit mort, speculându-se că acesta a murit după ce o bucată de stâncă ar fi căzut peste el.

Cine a fost Zsolt Torok

Alpinistul avea un palmares impresionant. În 2016, cucerea cinci vârfuri în Himalaya. În același an, alături de Vlad Căpușan, a realizat două premiere naționale și o premieră mondială.

În anul 2013, Torok a condus expediția românească ce a ajuns până la Nanga Parbat, la 8.126 de metri, aceasta fiind cea mai mare performanță a alpinismului românesc.

Mesajul Salvamont România

După vestea morții alpinistului, Salvamont România a eliberat un comunicat în care transmite condoleanțe și cuvinte pline de durere.

„Crestele muntilor și alpinismul romanesc sunt mai sărace și mai triste de acum. A plecat dintre noi, răpus de marea sa pasiune, unul dintre marii alpiniști ai tarii, un caracter deosebit, un prieten al Salvamont Romania, un OM... În munca noastră, încărcarea psihica este mare în fiecare situație în care intervenim, dar, sunt momente în care aceasta depășește și puterea noastră de înțelegere și de acceptarea a cruntei realități. Condoleante familiei și tuturor celor care l-au cunoscut, i-au admirat și apreciat performantele. Ramas bun prieten drag!”, se arată în comunicat, conform Antena 3.

Intervenție de mare amploare pentru a depistarea alpinistului

Alarma a fost dată sâmbătă dimineață, când soția bărbatului a anunțat că acesta a dispărut, potrivit Agerpres. Echipele de la Salvamont Sibiu și Argeș, dar și jandarmi din cele două localități au luat cu asalt zona în care a fost văzut ultima dată alpinistul. De asemenea, la operațiunea de căutare ia parte și un elicopter al MAI.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro