Alți 108 cetățeni români aflați în străinătate au revenit în țară. Anunțul MAE

Alți 108 cetățeni români aflați în străinătate au revenit în țară. Anunțul MAE © Foto simbol arhivă

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că în cursul zilelor de vineri și sâmbătă în România au revenit alți 108 cetățeni care se aflau în străinătate cu titlu temporar și care au fost afectați de măsurile adoptate de alte state în contextul crizei Covid-19.

Sâmbătă seară, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că în ultimele două zile, pe teritoriul României s-au întors 108 cetățeni care nu erau rezidenți în alte state și care au fost afectați de măsurile adoptate de autoritățile străine.

Vineri, MAE „a facilitat revenirea cu bine în țară a 52 de cetățeni români, angajați pe durată determinată ai unor companii care desfășurau activități în regiunea Kurdistan, Republica Irak.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană, tip charter, operată de o companie privată. Demersurile MAE au permis revenirea în statele de domiciliu, respectiv reședință, și pentru 65 cetățeni străini (olandezi, germani, portughezi, danezi, belgieni, americani, sirieni și irakieni), care și-au continuat călătoria de la București către destinațiile finale”, a anunțat Ministerul.

Sâmbătă, în țară au revenit 56 de cetățeni români care se aflau cu titlu temporar în Dubai, Emiratele Arabe Unite, „cu o cursă aeriană, tip charter, operată de o companie privată, pe ruta Dubai – Chișinău – București. Cu aceeași cursă au fost repatriați și 64 de cetățeni din Republica Moldova”, mai precizează MAE.

Mai mult, în ultimele zile, în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova la București, MAE a facilitat tranzitul pe teritoriul național a altor 60 de cetățeni ai Republicii Moldova, cu respectarea condițiilor stabilite de autoritățile române.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro