GCS: 227 de români au fost repatriați din Italia, cu două curse aeriene

GCS: 227 de români au fost repatriați din Italia, cu două curse aeriene © Foto simbol arhivă

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat sâmbătă, 21 martie, că 227 de cetățeni români aflați cu titlu temporar în Italia au fost repatriați cu două curse aeriene, de tip charter, operate de o companie privată. 

Un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică anunță că, sâmbătă, 21 martie, în România au ajuns 227 de cetățeni care se aflau în Italia. Cetățenii români repatriați sunt nerezidenți, lucrători sezonieri care au fost afectați de restrângerea drastică a activităților economice din Italia.

„În continuarea informațiilor comunicate în cursul zilei de ieri cu privire la demersurile Ministerului Afacerilor Externe și ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor în vederea facilitării revenirii în țară a cetățenilor români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul Italiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul zilei de astăzi au revenit în țară 227 de cetățeni români”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Cei 227 de cetățenii români au fost repatriați din Torino, Italia, cu două curse aeriene, tip charter, operate de o companie privată.

Autoritățile au mai precizat că reînnoiesc „apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale și recomandarea ca turiștii sau cetățenii români aflați temporar în străinătate să revină de urgență în țară”.

De asemenea, cetățenilor români li s-a cerut să dea dovadă de înțelegere și responsabilitate și de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment.

Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară, specifică GCS. 

„Facem apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă”, se mai arată în comunicat. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro