Anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă cu medicul care a efectuat intervenția chirurgicală a pacientei arse de la Floreasca

Anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă cu medicul care a efectuat intervenția chirurgicală a pacientei arse de la Floreasca © arhiva

Președintele Autorității Națioanale de Management al Calității în Sănătate a anunțat că va elabora împreună cu specialiști un ghid de folosire a bisturiului electric, după ce pacienta de 66 de ani a murit, după ce a fost arsă.

Cazul femeii de 66 de ani de la Spitalul Floreasca care a murit după ce a fost arsă pe masa de operație a ridicat multe de întrebare în rândul specialiștilor. Medicul care a folosit dezinfectatul de mâini, cât și asistenta de sală, dar și spitalul au primit amenzi mari de la Direcția de Sănătate Publică. 

Potrivit informațiilor din presă, Vasile Cepoi, președintele ANMCS este de părere că medicii nu au reușit să gestioneze situația gravă în care au fost, iar aceștia ar trebui pregătiți încă din rezidențiat. 

Spitalul avea protocoale pentru pregătirea pacientului în vederea operației, însă acestea nu au fost respectate. Se scria exact ce substanțe trebuie folosite pentru curățarea tegumentului.

”În Franţa, de exemplu, în 2018 au avut două astfel de situaţii şi echivalentul francez al autorităţii de control a elaborat un ghid de utilizarea a riscurilor utilizării bisturiului electric, care prevede atribuţiile fiecărui membru al echipei. Noi o să elaborăm acest ghid împreună cu specialiştii din domeniu cu societaea profesională şi comisiile min sănătăţii şi vom impune un program naţional în toate spitalele în care se foloseşte electrochirurgie″, mai spune Vasile Cepoi.

Mai mult,  Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a decis să suspende acreditarea Spitalului Floreasca, pentru că incidentul nu a fost raportat de către conducerea unității medicale și totodată, Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro