Anunț important! Când li se permite cetățenilor români tranzitarea Ungariei dinspre Austria

Anunț important! Când li se permite cetățenilor români tranzitarea Ungariei dinspre Austria © arhivă

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți seară, când li se va permite cetățenilor români tranzitarea Ungariei dinspre Austria. 

Ca urmare a demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe, „autoritățile ungare vor permite cetățenilor români tranzitarea teritoriului Ungariei dinspre Austria în intervalul 17 martie ora 21.00 – 18 martie ora 5.00, ora Ungariei”, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. 

Practic, cetățenii români vor putea reveni în țară pe traseele rutiere indicate de autoritățile ungare, urmând să fie redirecționați către patru puncte de frontieră pentru intrarea în România. Vorbim despre punctele Nădlac1, Nădlac 2, Borș și Cenad.

„MAE precizează că este vorba de o masură unică, posibilitatea de tranzitare a Ungariei dinspre Austria, în vederea revenirii în România, fiind valabilă doar în acest interval”, a mai precizat Grupul de Comunicare Strategică.

MAE a făcut apel la cetățenii români să dea dovadă de calm și responsabilitate, să urmeze cu atenție instrucțiunile autorităților ungare și regulile rutiere astfel încât să revină în siguranță în țară, se mai arată în comunicatul de presă publicat pe stirioficiale.ro.

3.500 de români, blocați la graniță

Anunțul vine la scurt timp după ce 3.500 de români au fost blocați, pe fondul deciziei autorităților din Ungaria de a închide granițele țării, pentru a limita traficul persoanelor venite din străinătate.

Hotărârea a intrat în vigoare chiar marți, la ora 00:00.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro