Anunț important! Ce se întâmplă cu pasagerii care vin din Italia, pe Aeroportul Otopeni

Anunț important! Ce se întâmplă cu pasagerii care vin din Italia, pe Aeroportul Otopeni © arhivă

Anunț important al Companiei Naționale Aeroporturi București, în contextul reîntoarcerii în țară a românilor din Italia, din cauza epidemiei de coronavirus. Pasagerii care sosesc la Aeroportul Henri Coandă din zonele afectate de virusul ucigaș trebuie să ia la cunoștință câteva aspecte. 

Până la stabilirea unor măsuri suplimentare din partea autorităților, pasagerii care vin zonele afectate de coronavirus, respectiv Milano, Bergamo, Treviso ori Torino, vor intra în România pe fluxul destinat zborurilor charter, conform Observator

Ajunși la intrarea în România, pasagerii veniți din Italia vor fi nevoiți să completeze un chestionar cu datele de identificare, dar și alte informații. Personalul medical al Departamentului de Situații de Urgență îi vor asista pe pasageri. 

De asemenea, autoritățile române au hotărât că persoanele care se întorc din zonele afectate de virusul ucigaș trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. 

Date fiind aceste circumstanțe, la punctele de frontieră terestre, maritime și aeriene, vor fi suplimnetate măsurile de control și prevenire a infecției cu coronavirus. 

Ministerul Sănătăţii a transmis că România este expusă la apariţia de cazuri de coronavirus.

„În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele două țări. Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile”, se arată într-un comunicat.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro