Anunț incredibil al Parchetului General, în atentatul mafiot care a îngrozit România / Document exclusiv

+9 click pentru
galerie

Dosarul unui atac în stil mafiot a luat o turnură neașteptată la Parchetul General, după ce Poliția, suspectată că a pactizat cu interlopii, a făcut o sesizare buclucașă.

Ancheta Parchetului General a fost declanșată după ce Diana M. a reclamat faptul că polițiștii și procurorii din Brăila au refuzat să valorifice unele probe în dosarul unui atac de tip mafiot, care îl avea ca suspect principal pe un apropiat al unui șef din Poliție și rudă a unei procuroare. Concret, anchetatorii au refuzat să ridice înregistrările camerelor de supraveghere care ar fi surprins imagini cu autorul unui atac cu sticle incendiare și să audieze martori care dețineau informații referitoare la o posibilă răpire a unei minore, fiica Dianei M. După ce femeia terorizată de interlopi a făcut totul public, prin intermediul SPYNEWS, IPJ Brăila a anunțat că a sesizat Parchetul General, deoarece existau acuzații grave la adresa ”oamenilor legii”. (facsimil jos)

La jumătate de an de la sesizarea făcută de IPJ Brăila, reporterii SPYNEWS au aflat de la Parchetul General că totul s-a rezolvat prin clasarea cazului, deoarece documentul transmis de polițiști nu fusese semnat. Așadar, ofițerii de la Control Intern nu au făcut propria anchetă, pentru a stabili de ce judiciariștii l-au protejat pe suspectul nr. 1, apropiat la unui șef de-al lor și al unui procuror, ci au transmis la București articolul din SPYNEWS, iar pentru că ”sesizarea” nu era semnată olograf de un petent a fost ignorată. Interesant, nici Parchetul General nu s-a sesizat din oficiu, deși, în multe alte cazuri, o face. Așa că probele care sugerau o posibilă legătură între anchetatori și suspecți au rămas la sertar, iar cazul a fost rezolvat pentru totdeauna. (facsimil jos)

Brăileanca de 40 de ani a fost vânată de interlopi, sub nasul poliţiei, după ce a cumpărat o maşină de lux de la ruda unui şef din Poliţia Română şi a fost escrocată de aceasta. Suspectul nr. 1 nu este doar rudă cu poliţişti şi procurori, ci şi prieten cu un interlop celebru, cu legături la nivel înalt, în clanul Cordunenilor şi cel al Cămătarilor. Aşadar, o familie mare şi fericită.

Diana M. (foto sus) a dezvăluit, în exclusivitate pentru SPYNEWS, că întregul coşmar a început în 2017 şi a culminat cu două atentate în stil mafiot, comise în august 2018 şi în ianuarie a.c. "Am cumpărat o maşină de la un individ care deţine o firmă care vinde maşini SH. Am dat 25.000 de euro pe maşină, iar după câteva săptămâni am constatat că avea defecţiuni severe, care costau peste 11.000 de euro. Înainte de a cumpăra maşina, am mers la un service, pentru a constata eventualele probleme. Am mers la Focşani, iar vânzătorul a plătit expertiza. Nu au fost constatate defecţiuni tehnice (facsimil jos). După câteva săptămâni – timp în care nu am folosit-o, fiindcă nu aveam anvelope de iarnă -, maşina s-a stricat. Am dus-o la reprezentanţă şi mi-au spus că mă costă cutia de viteze 10.000 de euro, iar pernele de aer de pe spate care erau sparte, peste 1.000 de euro. Ulterior aveam să aflu că cel care a făcut constatarea la Focşani, prima dată, era mână în mână cu vânzătorul... Cu documentele de la reprezentanţă ce atestau faptul că maşina era defectă, am mers la vânzător şi i-am zis că vreau să îi returnez autoturismul, întrucât m-a păcălit că nu avea probleme. Din acel moment, respectivul a început să mă ameninţe cu moartea, aşa că am depus împotriva lui o plângere penală", a declarat femeia, în exclusivitate pentru SPYNEWS.

După o anchetă rapidă, Parchetul Brăila a decis să renunţe la cercetarea penală, pe motiv că suspectul – rudă cu ofiţeri din poliţie şi cu o procuroare - a fost cooperant şi a promis că nu o omoară pe victimă. Asta deşi la dosar fuseseră ataşate capturi cu SMS-uri şi înregistrări audio din care rezulta clar că "afaceristul" avertiza că "îi va rupe capul" clientei. Ulterior, deşi poliţia a ridicat de lângă maşina Dianei M. PET-ul de benzină folosit la incendiere, pompierii brăileni au dat un verdict halucinant: incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric. Aşa că au "rezolvat" atacul mafiot, din pix.

După ce maşina ei a fost incendiată, în august 2018, Diana M. a primit mai multe ameninţări din partea samsarului de maşini care are pile la poliţie şi parchet, femeia fiind avertizată că va ajunge în scaun cu rotile, că nu mai are multe zile şi că fata ei, în vârstă de 15 ani, va fi violată şi scoasă la produs de interlopii din Brăila. Ameninţări care i-au amuzat copios pe poliţiştii care muncesc sub sloganul "Siguranţă şi încredere". Şi, pentru ca tacâmul să fie complet, unele "avertismente" au fost transmise chiar de faţă cu nişte "organe", chiar în sediul poliţiei. Însă specialiştii care ocupă de dosar au tratat cu sictir şi acest aspect, ca să nu ajungă, din greşeală, la samsarul care are pile la poliţie şi parchet. Aşa că, încurajaţi de poliţiştii şi procurorii care se simulau cu succes că anchetează atacul mafiot din august 2018, anul acesta, pe 14 ianuarie, interlopii i-au transmis un nou mesaj Dianei M. Iar totul a fost filmat, fiindcă, după experienţa de vara trecută, femeia vânată de mafioţii protejaţi de "oamenii legii" a montat o cameră de supraveghere îndreptată spre cea de-a doua maşină a sa, care scăpase neatinsă în august 2018.

În imaginile surprinse de camera de supraveghere putea fi observată o maşină de culoare închisă care reduce viteza în dreptul maşinii "ţintei". Cel mai probabil, "boss-ul" i-a indicat, atunci, executantului, care este ţinta. Ulterior, în zonă a apărut o dubă albă (ca un amănunt, şi samsarul de maşini deţine un asemenea vehicul – n.r.), apoi şi-a făcut apariţia un tânăr echipat de "intervenţie". Cu faţa bine acoperită, individul târa pe trotuar o sacoşă extrem de grea şi, când a ajuns la câţiva metri de maşina Dianei M., a lăsat sacoşa pe asfalt, a scos din ea o piatră zdravănă şi, ridicând-o cu greu, s-a apropiat de vehicul şi a izbit luneta, făcând-o praf. Apoi a fugit în direcţia din care venise, iar după câteva clipe prin faţa camerei a trecut aceeaşi dubă albă. Convinsă că nu mai este mult până când mafioţii protejaţi de oamenii legii din Brăila îi vor tăia tendoanele sau îi vor viola fetiţa, după cum i-a transmis samsarul protejat de poliţişti şi procurori, Diana M. a depus o nouă plângere penală, pentru distrugerea celui de-al doilea vehicul.

"Am solicitat ofiţerului care se ocupă de caz să ridice înregistrările video din zona în care s-a produs fapta. Mai există o cameră de supraveghere chiar vizavi de cea montată de mine, precum şi alte câteva camere ale Poliţiei Locale, pe strada pe care a trecut autorul, dar şi camere de la magazinele şi ATM-urile din zonă. Ofiţerul mi-a zis că cele ale Poliţiei Locale s-ar fi oprit fix în intervalul în care a avut loc atacul, deoarece ar fi fost o pană de curent. Însă în cartier nu a fost nicio pană de curent, iar înregistrările mele demonstrează acest lucru", declara Diana M., la momentul respectiv.

În încercarea de a ajuta la identificarea autorului, victima l-a rugat de "specialist" să ridice măcar înregistrările surprinse de camera de la magazinul de pe stradă (foto sus), însă acesta a refuzat categoric, invocând diferite motive: ba că are şi alte dosare în lucru, ba că n-are sens să bată drumul până la magazin, fiindcă el crede că înregistrările respective s-au şters automat după câteva zile...

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro