Anunț oficial. Ce sporturi pot practica românii, începând cu data de 15 mai

Anunț oficial. Ce sporturi pot practica românii, începând cu data de 15 mai © Foto simbol Pixabay

Începând cu data de 15 mai, când România trece de la starea de urgență la starea de alertă, cetățenii vor putea practica diverse sporturi individuale în aer liber. Competițiile sportive însă, rămân interzise în următoarea perioadă. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat marți, 12 mai, că peste trei zile, cetățenii vor putea practica doar sporturi individuale, în aer liber. 

Mersul cu bicicleta în afara localității, permis

„Se poate ieși din localitate pentru sporturi individule, de exemplu, mersul cu bicicleta. Totuși, când ieșim din localitate, este nevoie de declarație. Deci, sporturile individuale vor fi permise - atenţie, individuale!

Rămâne restricţia că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane. Asta se aplică, evident, şi atunci când mergem să facem mişcare în aer liber”, a declarat Klaus Iohannis.

Sportul va putea fi practicat și în baze sportive deschise, în timp ce competițiile sportive rămân interzise și perioada următoare. Sportivii profesioniști se vor putea întoarce în cantonamente.

„Profesioniștii își pot relua cantonamentele în condiții speciale de igienă și verificări medicale. Însă competițiile sportive, în această primă etapă, nu vor începe”, a mai spus Klaus Iohannis.

Alpinismul, pescuitul, canotajul, drumețiile și vânătoarea, permise

Potrivit Ministerului de Interne, românii pot opta și pentru ciclism, drumeție, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele, desigur cu participarea a cel mult 3 persoane, în condiții de siguranță.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro