Anunț oficial făcut de Ministrul de Interne! Se închide sau nu Bucureștiul? Marcel Vela: ”Sunt reguli foarte clare”

Anunț oficial făcut de Ministrul de Interne! Se închide sau nu Bucureștiul? Marcel Vela: ”Sunt reguli foarte clare” © arhivă

În contextul luptei cu răspândirea virusului ucigaș din China, toată lumea se întreabă dacă Bucureștiul va fi sau nu închis. Răspunsul mult așteptat a venit din partea Ministrului de Interne! Ce susține Marcel Vela? 

”Decizia nu o iau eu pentru că aș putea fi subiectiv”

Ne aflăm într-o situație critică, iar poporul român este plin de întrebări fără răspuns și din ce în ce mai panicat. Oamenii se tem pentru viețile lor și nu știu cum să mai lupte pentru a reuși să combată virusul ucigaș din China care a pus stăpânire pe țara noastră.

După ce în urmă cu două zile autoritățile au luat decizia de a închide județul Suceava, devenit focar în momentul de față, Ministrul de Interne, Marcel Vela, vine cu un răspuns legat de nedumerirea prin care trec majoritatea românilor. Se închide sau nu Bucureștiul?

Potrit digi24.ro, Ministrul a precizat că în momentul de față nu se pune problema închiderii unui alt județ, dar mai ales a Capitalei. De asemenea, Marcel Vela susține că se fac proiecte și evaluări cu privire la extinderea noului coronavirus, pentru ca România să nu ajungă în stadiul în care se află Italia în prezent. 

Totodată, Ministrul de Interne a declarat că totul se poate schimba în funcție de creșterea gradului de persoane infectate, respectiv decedate.

"Decizia de a carantina Suceava a fost luată după o analiză amplă. Decizia nu o iau eu pentru că aș putea fi subiectiv sau aș putea greși. Sunt proceduri clare științifice, luate împreună cu medici epidemiologi, infecționiști, cu ceilalți colegi care să facă analize de perspectivă cu Institutul de Sănătate și cu Ministerul Sănătății.

Se fac proiecte, evaluări, estimări, pentru a analiza perspectiva extinderii infecțiilor. Preventiv, pentru a nu se ajunge în situații gen Italia sau alte state care nu au oprit la timp această extindere, împreună luăm decizia și eu emit ordonanța militară, dar nu singur, ci cu specialiștii.

În București, nu pot estima acum că se închide sau nu, sunt reguli foarte clare. Nu există azi vreun proiect, pot să vă garantez că nu vom închide mâine - poimâine o altă localitate. Aceste lucruri, dacă se vor face, doar în funcție de cazurile înregistrate", a declarat Marcel Vela pentru sursa citată. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro