Klaus Iohannis, ferm cu românii care nu respectă măsurile: „Legea este clară. Cine nu înțelege, va fi amendat”

Klaus Iohannis, ferm cu românii care nu respectă măsurile: „Legea este clară. Cine nu înțelege, va fi amendat” © Twitter

Klaus Iohannis a convocat o nouă ședință de urgență la Cotroceni, a treia pe această săptămână. Ca și în celelalte cazuri, Președintele României a încheiat ședința cu o declarație de presă, în care a avut, de data aceasta, un mesaj pentru românii care nu se conformează regulilor impuse pe perioada stării de urgență.

Klaus Iohannis a declarat că pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a fost ordinea publică. Împreună cu premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne și ministrul Apărării, s-a discutat impunerea legii, pe care zeci de mii de români au refuzat să o respecte în ultima perioadă.

Klaus Iohannis, mesaj dur pentru „certații” cu legea

Președintele a declarat că legea este foarte clară și că cei care nu o vor respecta vor fi amendați pe loc, fără loc de negociere sau de discuții. Iohannis a punctat faptul că majoritatea românilor s-au conformat măsurilor, dar că trebuie făcut ceva și în privința oamenilor care nu înțeleg importanța situației.

„Majoritatea românilor au înțeles că legile se respectă și că starea de urgență este foarte serioasă și cu atât mai mult trebuie să respectăm legislația. Dar un aspect special îl reprezintă siguranța și ordinea publică. Exact asta a fost tema discuției pe care am încheiat-o cu prim-ministrul, ministrul Apărării și ministrul de Interne. Am pus un accent foarte ferm pe ceea ce se numește impunerea legii. Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legea în această perioadă, spre protecția fiecăruia și pentru a înlesnli munca personalului medical”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a oferit și niște cifre. De la începutul stării de urgență s-au făcut peste 870 de mii de acțiuni de control și s-au dat peste 78.000 de amenzi.

„Ce se întâmplă cu cei care nu înțeleg? Aceștia vor fi amendați. Pur și simplu. Legea nu se discută, nu se conformează. De la începutul situației s-au făcut peste 870.000 de acțiuni de control de tot felul: felul în care oamenii se izolează, respectă carantina. De la începutul epidemiei s-au dat peste 78.000 de amenzi. În acest sens, vă spun: legea este clară. Este pentru protecția oamenilor, pentru protecția medicilor. Și cine nu o respectă va fi amendat”, a mai spus Iohannis.

Pe final, Președintele României a repetat același mesaj pe care l-a transmis în fiecare intervenție publică.

„Respectați normele de conduită, respectați distanța, nu dați mâna, nu vă îmbrățișați”, a îndemnat Klaus Iohannis.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro