Klaus Iohannis, apel pentru personalul medical, după demisiile în masă: „Știu că vă este greu”

Klaus Iohannis, apel pentru personalul medical, după demisiile în masă: „Știu că vă este greu” © Arhivă

Klaus Iohannis a susținut, marți, o declarație de presă, în urma unei ședințe pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri. În mesajul său, președintele a făcut apel către personalul medical, atât de greu încercat pe perioada pandemiei de coronavirus.

Președintele României a participat, alături de prim-ministru și alți miniștri, la o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor luate pentru gestionarea epidemiei cu noul coronavirus. La final, a ținut o declarație de presă, în cadrul căreia a transmis un mesaj pentru medici, cei aflați în linia întâi a acestui război cu inamicul nevăzut. 

„Știu că vă este greu, dar voi sunteți în prima linie, ne uităm toți la voi cu speranță, încredere, sunteți linia de apărare a populației. Știm că nu este simplu și știm că vor veni zile și mai rele, dar avem încredere în voi și noi politicienii vom face tot ce putem să vă asigurăm materialele de care aveți nevoie, de protecție”, a transmis președintele Klaus Iohannis, marți după-amiază.

Demisii în masă în spitalele din România

În ultimele zile, cadrele medicale din mai multe unități din țară și-au dat demisia, majoritatea invocând teama unei potențiale infectări cu COVID-19 drept motivare. Luni, și-au dat demisia un medic și mai multe asistente medicale, toți din secția de ATI a Spitalului din Orăștie.

Marți, managerul Spitalului CFR din Timișoara a anunțat și el că 13 cadre medicale, asistente și infirmiere, și-au dat demisia de teama coronavirusului. 

Demisii în bloc au fost și la Spitalul de Neurologie din Brașov, acolo unde zeci de angajați au plecat de frica infectării cu COVID-19.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro