Anunț oficial în cazul pacientei arse la Floreasca. Tragedia, produsă în urma unei "erori umane"

Anunț oficial în cazul pacientei arse la Floreasca. Tragedia, produsă în urma unei "erori umane" © Hepta

Noi detalii în cazul scandalului de la Spitalul Floreasca, unde o femeie a murit la câteva zile după ce a ars ca o torţă pe masa de operaţie. Incidentul a fost produs în urma unei erori umane, transmite Ministerul Sănătăţii. Anunţul oficial aduce în atenţia publică şi obligaţiile încălcate de şeful secţiei de chirurgie, Mircea Beuran. 

Ministerul Sănătăţii a primit raportul cercetării administrative efectuată de conducerea spitalului Floreasca, după evenimentul tragic de pe 22.12.2019. Atunci, o pacientă de 66 de ani a suferit arsuri pe 60% din suprafaţa corpului. Şapte zile mai târziu, femeia s-a stins din viaţă. 

Din raport reiese că, în urma analizei înregului material probator, concluziile "arată că tragedia s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie".

În ceea ce-l priveşte pe Mircea Beuran, şeful Secţiei Clinice de Chirurgie III, s-a descoperit în urma cercetării administrative că acesta "a încălcat 10 obligaţii din cele 33, asumate prin contract". Date fiind aceste lucruri, s-a luat decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III.

S-au aplicat şi amenzi drastice, de la asistent până la conducătorul echipei.

"ISS a sancționat cu amenzi unitatea spitalicească pentru neregulile găsite, cât și întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei. Cuantumul acestora fiind de aproximativ 30.000 de lei.", se arată într-un comunicat al instituţiei.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro