Anunțul Ministerului Sănătății. În ce caz ar reveni România la starea de urgență?

Anunțul Ministerului Sănătății. În ce caz ar reveni România la starea de urgență? © arhivă

Încă dinaintea trecerii României la starea de alertă, Klaus Iohannis a anunțat printr-o declarație de presă că, dacă va fi cazul, va institui din nou starea de urgență pe teritoriul țării. Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a oferit noi precizări privind acest subiect. 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan a declarat că numărul de infectări cu Covid-19 în România este pe un platou ușor descendent. Totodată, a specificat și că rata vindecărilor din țara noastră este cea mai bună din Europa.

„Numărul de infectări este pe un platou ușor descendent, numărul de decese a scăzut. Global, mortalitatea e sub 6%, o valoare bună la nivel european. Rata de vindecări depășește 50%, a atins în unele zile 60%, este cea mai bună din Europa”, a spus Horațiu Moldovan, potrivit stiripesurse.ro.

Horațiu Moldovan a dezvăluit că aceste date „înseamnă că măsurile implementate și organizarea spitalelor au fost corecte”. 

Conform celor adăugate de secretarul de stat, dacă în România se reușește menținerea regulilor stabilite, „sperăm să ne încadrăm în trendul descendent”.„Dacă în weekend a fost un moment de explozie socială, cred că lucrurile se vor mai calma”, a mai spus Horațiu Moldovan. 

În urma unui bilanț efectuat la două săptămâni, autoritățile competente vor decide dacă e posibilă continuarea măsurile de relaxare sau dacă e necesară revenirea la măsuri mai stricte. Practic, înțelegem că, dacă numărul cazurilor de infectare cu coronavirus va exploda, atunci se va lua în calcul revenirea la starea de urgență. 

„La două săptămâni vrem să facem un bilanț și să decidem dacă e posibilă continuarea măsurilor de relaxare sau dacă va fi necesară revenirea la măsuri mai stricte. Facem un apel la oameni să înțeleagă rostul măsurilor protective”, a spus Horațiu Moldovan.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro