Aroganţă maximă a unui afacerist dat în urmărire internaţională! Document exploziv

+5 click pentru
galerie

Un milionar controversat, aflat pe lista celor mai căutaţi infractori din România, le râde în nas judecătorilor care i-au dat 8 ani de puşcărie.

Avraham Morgenstern a deschis, recent, un proces la Tribunalul Bucureşti, în care a solicitat revizuirea dosarului în care a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Interesant, milionarul care ieri încă apărea pe site-ul Poliţiei Române la rubrica "Most Wanted" a depus personal cererea, nefiind reprezentat de un avocat.

De asemenea, Morgenstern figurează din nou pe lista fugarilor, în condiţiile în care în urmă cu jumătate de an poliţia se lăuda că l-a prins pe infractor, tocmai în Argentina.

"Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din Poliţia Română, iar operaţiunea s-a derulat cu sprijinul Europol, Interpol si U.S. Marshall. În momentul depistării, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documentele de identitate ale unui conaţional. În prezent, se derulează procedura legală în astfel de situaţii", explicau poliţiştii, la momentul repectiv.

Avraham Morgenstern a fugit din România înainte de a fi condamnat pentru evaziune fiscală pentru că nu a înregistrat veniturile din trei contracte încheiate cu RAEDPP Constanţa şi o firmă şi nici facturile fiscale aferente acestor venituri. În aceeaşi zi în care afaceristul era condamnat, Poliţia a anunţat că şeful Secţiei 6 şi adjunctul lui au fost trecuţi în funcţii inferioare, iar poliţistul însărcinat cu supravegherea judiciară era suspectat de favorizarea infractorului. "Deşi aveau cunoştinţă încă din data de 15 mai 2017 despre faptul că inculpatul Avraham Morgenstern nu s-a prezentat la secţia de poliţie la termenul stabilit prin măsura controlului judiciar (măsură dispusă de instanţa de judecată care îl obliga să se prezinte periodic la secţia de poliţie conform unui program prestabilit), organele de poliţie au notificat instanţa competentă – Curtea de Apel Bucureşti - asupra lipsei acestuia abia după 15 zile şi numai ca urmare a demersurilor efectuate de instanţa care a constatat lipsa inculpatului la termenul de judecată din data de 19 mai 2017. Dacă lucrurile s-ar fi desfăşurat în conformitate cu procedurile legale, la termenul de 19 mai 2017, instanţa trebuia să fi fost deja notificată de organele de poliţie asupra faptului că acesta nu s-a prezentat la secţie conform programului de supraveghere stabilit de controlul judiciar şi să comunice instanţei care au fost rezultatele verificărilor", se menţiona într-un comunicat DNA.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici!

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro