Aspirina, posibil tratament împotriva coronavirusului! Ce părere au microbiologii români despre banala pastilă
Publicat pe 27.07.2020 la 16:34 Actualizat pe 27.07.2020 la 16:34
Aspirina ar putea fi unul dintre noile tratamente pentru tratarea infecției cu noul coronavirus, după cum au sesizat mai mulți microbiologi români. Specialiștii au descoperit că anumite pastile banale, printre care și aspirina, au efecte mulțumitoare împotriva bolii cauzate de noul coronavirus.
- Aspirina ar putea trata simptomele provocate de coronavirus
- Banala pastilă s-a dovedit a fi eficientă în tratarea maladiei
- Microbiologii români susțin că există mai multe tratamente eficiente împotriva bolii
Aspirina este un medicament des folosit în tratarea diverselor probleme de sănătate, iar microbiologul român Vania Atudorei, stabilit de ceva timp în Canada, este de părere că, pe baza unor analize persoanle, acest medicament ar putea constitui un tratament sigur pentru tratarea virozei cauzate de Covid-19.
„Mi-am pus întrebarea care sunt simptomele clasice ale virozei COVID-19 și dacă există un medicament singur, capabil să acționeze împotriva tuturor acestor simptome. Răspunsul pe care l-am găsit este surprinzător: da, există!Este vorba de simptome importante precum febră, dureri, inflamații și coagularea sângelui. Ei bine, aspirina combate și febra, și durerile, și inflamația, și mai este și anticoagulantă. Dacă mă întrebați de ce nu se prescrie banala aspirină, nu am să vă răspund… Am să vă las să găsiți singur răspunsul. În discuțiile mele recente cu specialiști din Franța, România, Elveția, Marea Britanie și Germania, mi s-a spus că aspirina are contraindicații, de exemplu, la bolnavii de astm”, a declarat profesorul.
Aspirina, posibil tratament împotriva coronavirusului
Microbiologul român a mai vorbit și despre tratamentele actuale care se administreaxă bolnavilor de coronavirus. Specialistul susține că unul dintre cele mai neobișnuite medicații se referă la un tratament împotriva viermilor parazitari, dar care s-a dovedit a fi foarte eficient împotriva infecției cu virusul ucigaș din China.
Despre medicamentul despre care se credea că este leacul împotriva maladiei, Remdesivir, microbiologul român susține că tratamentul nu oferă rezultatele scontate, decât la o treime dintre pacienții care au parte de acesta.
Citește și: Paracetamolul va fi interzis la vânzarea liberă în farmacii. Decizia are consecinţe grave, spun medicii